«Henry skrudde av telefonen fordi han ble bombardert med samtaler»

Det kokte godt både på Merseyside og i Massachussetts da «The Super League»-kaoset pågikk som verst.

24. apr 2021 kl 10.54Jens Bessesen

The Athletic skriver at Fenway Sports Group med John W. Henry i spissen hadde blitt advart om at en deltakelse i «The Super League» kunne gjøre skade når det gjaldt klubbens forhold til Jürgen Klopp. De skriver at flere personer på Merseyside hadde advart FSG om dette. 

Da det skjedde likevel, skal Klopps skuffelse ha vært stor, spesielt fordi han ikke var informert i forkant. John W. Henry gikk onsdag ut med en unnskyldning til supporterne, og i videoen ble Klopp og spillerne også nevnt da eieren beklagde. 

– Jeg har ikke fått en personlig unnskyldning, men det er ikke nødvendig fordi jeg ble nevnt i den offentlige unnskyldningen. Det var nok for meg. Vi har ikke snakket siden det, sa Klopp fredag.

Skrudde av telefonen

Det kokte godt i Massachussetts etter at nyheten om superligaen sprakk søndag, og klubbene sendte ut pressemeldinger sent på kvelden. 

The Athletic skriver at det til slutt ble for mye mas for Henry.

«På et tidspunkt skrudde Henry av telefonen fordi han ble bombardert med samtaler. Michael Gordon, president i Liverpools FSG-eiergruppe, jobbet mesteparten av søndagen fra sitt hjem i Brookline, Massachussetts, før han dro til kontoret til Boston Red Sox morgenen etter»

Der skal han ha møtt Henry, mens styreleder Tom Werner var med fra Los Angeles. De skal alle ha vært klar over at Super League nå var blitt til en PR-krise, og ifølge The Athletic hadde ingen av klubbene noen svar i form av et presseskriv. 

Ikke før onsdag morgen kom det offentlig kommunikasjon fra FSG og John W. Henry. Kvelden før hadde Liverpool og de andre engelske lagene trukket seg fra superligaen. Onsdag sa Henry unnskyld.

Tar eierne i forsvar

Jordan Henderson skriver om FSG, Super League og møtet med Newcastle i kampprogrammet før lørdagens kamp på Anfield. 

«Det har vært en ekstraordinær uke for fotball og spesielt for vår klubb. Dette blir kanskje den merkeligste spalten jeg noen gang skriver i dette programmet, for det å være kritisk til min egen arbeidsgiver ikke er noe jeg tar lett på. Spesielt siden jeg er privilegert nok til å kjenne de involverte folkene både på et personlig og profesjonelt plan», skriver han. 

«De har gjort mye bra for klubben, og jeg tror de vil fortsette å gjøre det. Det er viktig for meg å få frem dette. Det ville være uærlig av meg å si noe annet», skriver Henderson. 

Men han er klar på at eiernes involvering i «The Super League» var en tabbe. Henderson likte først og fremst ikke konseptet der lag var forhåndskvalifisert - han vil at noe skal stå på spill. 

Han likte heller ikke at spillere og supportere ikke ble rådført i forkant av lanseringen av superligaen, men at de viste hva de kan få til når de står sammen.

«Det er bra at Liverpool trakk seg og at konseptet kollapset. Det er bra for fotball. Det er også bra at våre eiere via John Henry ga en uforbeholden unnskyldning». 

«Folk kan være uenige med meg i dette, men min mening er at våre eiere har vært bra for Liverpool», skriver kapteinen, som fremdeles er skadet og ikke er med mot Newcastle. 

Vil komme styrket ut

Henderson håper kaoset denne uken fører til at supporterne og laget knytter et enda sterkere bånd. 

«Hvis det har kommet noe positivt ut av denne situasjonen, er det at makten til supportere har blitt anerkjent. Det å stoppe forslaget var deres seier - dere viste at dere ikke kan bli ignorert».

«Stol på meg når jeg sier at meldingen deres har blitt klart mottatt i klubben vår, og at vi er klar over at vi må jobbe hardere enn noen gang for å vinne tilbake tilliten». 

«Til slutt vil jeg si takk til supporterne, for å være der for oss og for fotball da vi trengte det som mest. Stemmen deres var høy og sterk, og den ble hørt». 

«Som klubb og lag trenger vi fansen mer enn noen gang nå. Vi må finne glede sammen. På vegne av alle spillerne i LFC - vi kan nesten ikke vente til vi ser dere igjen».