– Jeg liker ikke situasjonen

Jürgen Klopp og Liverpool er i utfordrerposisjon til topp fire.

24. apr 2021 kl 08.25Jens Bessesen

Med seks kamper igjen av sesongen er Liverpool for øyeblikket på 7. plass i Premier League. Men de røde er i utfordrerposisjon og kan klatre opp til en midlertidig fjerdeplass med seier over Newcastle på Anfield lørdag. 

Senere på dagen møtes to av utfordrerne til fjerdeplassen, West Ham og Chelsea, til dyst. Dermed er lørdagen en gylden mulighet for Liverpool til å knappe innpå rivalene. 

Seks enorme kamper igjen

– Jeg liker ikke situasjonen. Vi er bak noen lag, så de må tape poeng et sted. Vi skal ikke spille mer mot lagene som er rundt oss, ikke mot Leicester, Chelsea og West Ham. Så de må tape poeng, sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse. 

– Samtidig må vi sørge for at vi får våre egne poeng. Det er det viktigste, sa Klopp.  

Etter å ha rotet bort to poeng i mandagens kamp mot Leeds vil kun seier være godt nok når Newcastle kommer på besøk.

– Vi har seks viktige kamper igjen, og det er enorme kamper. Newcastle kjemper for å bli i ligaen, og hvis de tar tre poeng i morgen er de nesten sikre. Men vi har våre egne målsetninger, og må kjempe i 95 minutter i morgen, sa Klopp.

I god form

Newcastle har fått gode skadenyheter foran lørdagens kamp. Blant annet er deres stjernespiller Allan Saint-Maximin tilgjengelig. 

Steve Bruces lag er i god form og har kun tapt en av de siste syv kampene. De to siste er vunnet, senest mot topp fire-utfordrer West Ham.

– De var gode i starten, så slet de med skader og Covid. Nå har de fått en fast lagoppstilling selv om de mangler viktige spillere. De spiller med fem bak, og Steve Bruce liker å holde på strukturen. Shelvey, Longstaff og Almiron er på midtbanen. Saint-Maximin er farlig, og Joelinton har spilt bra. I tillegg har de Callum Wilson i bakhånd. Vi må gjøre jobben, sa Klopp.

For Liverpool er Curtis Jones tilbake, men Nat Phillips er ute med skade.