– Jeg har ikke fått en personlig unnskyldning, men det er ikke nødvendig

Jürgen Klopp sier han ikke har snakket med John W. Henry etter at eieren ga en offentlig unnskyldning for deltakelsen i «The Super League»-fadesen.

23. apr 2021 kl 18.03Jens Bessesen

– Jeg har ikke fått en personlig unnskyldning, men det er ikke nødvendig fordi jeg ble nevnt i den offentlige unnskyldningen. Det var nok for meg. Vi har ikke snakket siden det, sier Jürgen Klopp på spørsmål om eier John W. Henry har henvendt seg til det sportslige apparatet for å si unnskyld etter superligafadesen.

Klopp og spillerne ble møtt med protester på Elland Road i forbindelse med bortekampen mot Leeds mandag, og de ble møtt med mange spørsmål fra pressen om «The Super League». Samtidig var det stille fra Liverpool FCs toppledelse. 

Til slutt sa John W. Henry unnskyld i en videomelding til supporterne onsdag morgen. 

– Jeg vil si unnskyld til Jürgen, til Billy, til spillerne og til alle som jobber så hardt i LFC for å gjøre fansen stolte. De har absolutt ingen ansvar for denne forstyrrelsen. Det var de som ble mest forstyrret, og det var urettferdig. Det er dette som gjør mest vondt. De elsker klubben deres og jobber hardt for å gjøre dere stolte hver eneste dag, sa Henry. 

– Det mest positive er at det ikke skjedde

Klopp mener Henry og eierne er gode folk, men at de gjorde en feil. 

– Jeg kjenner eierne, jeg har kjent dem i seks år. Jeg vært at det har vært tilfeller der de ikke har gjort riktige valg, men det endrer ikke mye for meg. Jeg vil heller takle problemene sammen med folk jeg kjenner, enn at det skal komme inn nye folk, sa Klopp på dagens pressekonferanse og la til at det vil ta tid før forholdet mellom eierne og supporterne kan bli bedre igjen. 

Tyskeren var hele tiden klar på at han var motstander av «The Super League». Fredag fikk han spørsmål om det var noe positivt å ta med seg fra bråket rundt den kontroversielle turneringen.

– Det mest positive er at det ikke skjedde, mener Klopp.

En tøff opplevelse

Eierne har spesielt blitt kritisert for manglende kommunikasjon rundt superligaen, og Klopp innrømmer at mandagens opplevelse på Elland Road var tøft. 

– Vi ble kastet inn i det og visste ikke hvordan folk ville reagere. Men det var ikke derfor vi spilte uavgjort, mener Klopp. 

Han håper forholdet mellom supportere og laget ikke har blitt svekket denne uken. 

– Jeg håper båndet mellom oss kan bli sterkere. Jeg kan ikke se hvorfor det skal ha blitt skadet. Jeg vet ikke hva som skjer i morgen, om det blir protester, sa Klopp fredag og siktet til om det blir protester utenfor Anfield før møtet med Newcastle. 

Skal i samtaler

Manageren sier at det etter hvert skal bli tid til å ta seg en prat med eierne. 

– Jeg skal nok ha tid til å snakke med dem. Hvis de hadde spurt meg på forhånd, hadde jeg sagt at det var en dårlig idé. Det ville kanskje ikke endret noe. Og nå handler det ikke om at jeg skal få en forklaring. Jeg har mye å snakke med dem om, og jeg er mer interessert i å snakke om fremtiden, ikke det som skjedde denne uken, sa Klopp. 

Han la til at eierne i de tolv klubbene som stod bak «The Super League» har fått seg en solid lærepenge. 

– Eierne er ikke perfekte, og det er ikke jeg eller dere heller, men de er ikke dårlige folk. De gjorde en dårlig avgjørelse. Nå har alle lært sin lekse, så de prøver ikke dette igjen, sa Klopp.