«Klopp er rasende på FSG»

Jürgen Klopp hadde ingen hyggelig dag på jobben mandag.

20. apr 2021 kl 10.23Jens Bessesen

James Pearce i The Athletic har tirsdag kommet med mer innsikt i det som var en ubehagelig mandagskveld å være Liverpool-manager på. Jürgen Klopp og hans lag ble hetset ved ankomst Elland Road, før tyskeren måtte svare på kritiske spørsmål om «The Super League», og til slutt rotet laget hans bort to viktige poeng i topp fire-kampen.

Pearce skriver at Klopp ble «hengt til tørk» av sine sjefer i Fenway Sports Group.

«For en skitten måte for Fenway Sports Group-trioen John W. Henry, Tom Werner og Mike Gordon å behandle mannen som har gitt dem så mye suksess å sole seg i og som har styrket verdien i eiendelen deres så mye», skriver Pearce. 

Rasende

Han mener det var eierne som skulle stått foran tv-kameraene og svart på de vanskelige spørsmålene. Men foreløpig har det ikke kommet en lyd fra toppledelsen i Liverpool FC. I stedet måtte Klopp ta støyten, og manageren var sammen med James Milner klar på at han ikke er noen tilhenger av «The Super League». Men Pearce har bemerket at Liverpool FCs offisielle nettsider ikke tok med noe av det Klopp sa om superligaen da de la ut referat fra pressekonferansen etter kamp.

«The Athletic erfarer at Klopp var rasende på FSG, både for at de har blitt med i ESL (Superligaen) og timingen på kunngjøringen, så nær et viktig oppgjør mot Leeds United», skriver Pearce. 

Videre kan Pearce fortelle at Klopp hadde et møte med Liverpool-spillerne der han prøvde å holde dem fokusert på kampen mot Leeds. 

«Men forbreredelsene til mandag kveld ble utvilsomt påvirket. Klopp måtte bruke deler av dagen på å forberede hvordan han skulle svare på de uunngåelige spørsmålene fra media da ingen fra FSG steg frem», skriver han. 

Såret

Klopp var klar på at han ikke føler seg sviktet av FSG, og han har heller ingen planer om å ta sin hatt og gå. Men det var tydelig at tyskeren ble såret over at supporterne tok raseriet ut på laget, og han ba også supportergruppene som nå vil fjerne sine flagg fra The Kop om å revurdere avgjørelsen.

– Folk er sinte, skuffet, frustrerte. Jeg skjønner det, men laget gjorde ikke noe galt bortsett fra at vi ikke har vunnet nok fotballkamper denne sesongen. De viktigste delene av en fotballklubb er supporterne og laget. Vi må sørge for at ingenting kommer mellom de to, sa Klopp.

Men Pearce trekker frem at det er nøyaktig derfor supporterne går til så drastiske steg. Hadde de sluppet inn på stadion, hadde protestene garantert vært mer synlige. 

Nå tror Pearce at Klopp er den eneste som kan snakke fornuft til FSG og å få eierne til å snu.