Vi oppdaterer fortløpende de siste reaksjonene på superligaplanene:Buing mot Liverpool-bussen

Leeds-spillerne vil bære T-skjorter med en protest mot superligaplanene.

19. apr 2021 kl 18.28Einar Kvande

Klokken 18.28

Sportsminister Oliver Dowden sier i ettermiddag at den engelske regjeringen vil gjøre alt som står i deres makt for å beskytte nasjonalsporten mot superligaplanene.

Klokken 18.35

Sami Mokbel i Daily Mail tror regjeringen vil bli satt under press for å nekte å gi arbeidstillatelser til utenlandske spillere som de seks utbryterklubbene vil forsøke å signere i fremtiden, og at man på den måten nekter disse klubbene å kjøpe utenlandske spillere.

Spillere fra utenfor Storbritannia må ha arbeidstillatelse for å spille i England etter at britene gikk ut av EU, og et pressmiddel blir nå å nekte Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham og Arsenal slike arbeidstillatelser om de blir med i The Super League. 

– Vi skal sammen med fotballmyndighetene se på alt vi kan gjøre for at disse planene ikke blir en realitet, har statsminister Boris Johnson uttalt. 

– Disse klubbene er ikke bare globale merkevarer, de er også klubber med lokal historie. De bør han en link til lokale fans, med en fanbase i lokalmiljøet.

– Fotballsupporterne er hjertet i nasjonalsporten, og store avgjørelser som dette bør ha supporternes støtte, supplerer Dowden.

Sterk pressemelding fra Bayern München

Klokken 18.45

Daglig leder i Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, er klar i sin tale om den nye superligaen.

– FC Bayern har ikke vært involvert i disse planene om en superliga. Vi er overbevist om at den nåværende strukturen i fotballen garanterer oss et godt grunnlag. FC Bayern ønsker et nytt Champions League-format velkommen, for vi tror dette er et steg i riktig retning for utviklingen av europeisk fotball. Det modifiserte gruppespillet vil bidra til økt spenning i turneringen.

– Jeg tror ikke superligaen vil løse de økonomiske problemene som klubbene i Europa har fått som en følge av koronapandemien. Isteden burde alle europeiske klubber være solidariske, og sørge for at kostnadene, spesielt spillerlønningene og agenthonorarene, er på linje med inntektene, slik at europeisk fotball blir mer levedyktig.

Tror tre av semifinalistene blir kastet ut av årets Champions League

Klokken 18.55

Medlem av UEFA sin eksekutivkomite og sjef for det danske fotballforbundet, Jesper Møller, sier til DR at han forventer at Chelsea, Real Madrid og Manchester City blir kastet ut av årets Champions League.

– Klubbene må kastes ut, og jeg forventer at det skjer på fredag, sier dansken.

Det betyr i så fall at Paris Saint-Germain vinner årets Champions League uten å spille flere kamper!

Misnøye blant spillerne i Manchester United

Klokken 19.06

Flere av Manchester Uniteds spillere skal ikke være særlig begeistret over planene om at deres klubb skal spille i en superliga. Noen av spillerne skal også være forbannet over at de fant ut dette via media.

Liverpool-fans protesterer utenfor Elland Road

Klokken 19.09

Liverpool-fans protesterer mot superligaplanene utenfor Elland Road foran kveldens kamp.

Ekstra møte i UEFA

Klokken 19.27

UEFA vil holde et ekstra møte innen 24 timer for å avgjøre om utbryterklubbene skal kastes ut av årets Champions League og Europa League.

Derfor etableres det en superliga

Klokken 19.31

The Guardian har i kveld en sak om hvorfor de tolv utbryterklubbene har valgt å etablere The Super League, etter å ha fått tak i et tidligere upublisert Superliga-dokument.

Leeds-spillerne stiller med protestskjorter

Klokken 19.43

Leeds-spillerne vil under oppvarmingen i kveld ha T-skjorter med sin egen protest mot superligaplanene.

Møtt av mishagsytringer

Klokken 19.59

Liverpool-bussen ble møtt med mishagsytringer ved ankomst Elland Road.

Denne saken oppdateres fortløpende med reaksjoner på superligaplanene.