Premier League-møte i morgen - uten de seks utbryterklubbene

De seks engelske klubbene som har takket ja til å delta i The Super League er ikke invitert når Premier League-klubbene skal diskutere sin respons på superliga-planene i morgen.

19. apr 2021 kl 16.12Einar Kvande

Telegraph-journalist Ben Rumsby melder på Twitter at Premier League-klubbene skal møtes i morgen, for å diskutere sin respons på superligaplanene. Bare 14 klubber vil delta på møtet. De seks engelske klubbene som har takket ja til å være med i The Super League, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham, er ikke invitert til møtet.

– Kast dem ut!

Luke Edwards har i en kommentar i samme avis tatt til orde for at disse seks kluibbene skal kastes us av Premier League.

Edwards mener dette er prisen disse klubbene må betale dersom de ønsker å delta i en europeisk superliga. Han mener at klubbene må kastes ut av alle de nasjonale turneringene, altså både Premier League, FA-cupen og ligacupen.

Edwards håper nå FIFA holder stand, og at de spillerne som spiller i Super League ikke får spille landslagsfotball. Han tror at superligaklubbene da vil finne ut at verdens beste spillere ikke vil være så ivrige etter å spille for dem lenger. 

– Internasjonal fotball betyr mest for spillerne. VM og EM er høydepunktene i de fleste av stjernenes karrierer. Spillere som disse klubbene er avhengige av i sin nye turnering, slår Edwards fast.

Han mener at både Premier League og det engelske fotballforbundet må stå hardt på sitt, og ikke komme med tomme trusler. 

– De bør ikke gi etter av frykt for skadene det vil påføre fotballen og hva det vil koste dem. Spark de seks store ut av engelsk fotball, og en dag vil de komme krypende tilbake, fordi deres fans, de som fyller tribunene, vil kreve det, spår, Telegraph-journalisten.