Hevder klubbene har forpliktet seg til 23 år med «The Super League»

Men alle styremedlemmer i toppklubbene skal ikke være overbevist.

19. apr 2021 kl 15.04Jens Bessesen

Sky Sports-programleder Kaveh Solhekol kommer med nye og interessante opplysninger etter å ha snakket direkte med et styremedlem hos en av de seks engelske klubbene som står bak «The Super League». 

Solhekol kommer med opplysninger som hittil ikke har vært kjent, blant annet at storklubbene ser for seg at «The Super League» er kommet for å bli.

– De tolv grunnleggerne har forpliktet seg til 23 år med «The Super League», sier Solhekol. 

Prøver å «selge» prosjektet

Han legger til at klubbeierne føler seg trygge på at de har retten på sin side, og at de ikke kan stoppes fra å starte opp den nye turnering. 

– Dette mener de i så fall ville være brudd på regler i både UK og EU, sier han. 

Klubbene jobber nå med å få fram sine salgspunkter for «The Super League». Et av momentene de selv ønsker å trekke frem er at turneringen skal sørge for at penger vil dryppe ned på resten av fotballpyramiden. 

«De vil komme med høyere solidaritetsbidrag enn UEFA gjør i dag. Åtte prosent av omsetningen skal gå til resten av fotballen, sier Solhekol.

Viktigere å tjene penger enn å bevare fotballens integritet

Styremedlemmet Sky Sports har snakket med holdes av naturlige grunner anonymt. Men ifølge kilden er det langt fra enstemmig hos de seks engelske klubbene som nå har offentliggjort at de skal bli med i «The Super League». 

– Det er flere styremedlemmer som er imot å bli med i superligaen, men som ikke har makt til å stoppe det. Det virker å være splittelse i styrene hos flere av klubbene, sier Solhekol.

Kilden legger imidlertid til at dette ikke har rokket ved eiernes synspunkter, og de er fremdeles fast bestemt på å gjennomføre sin plan. Eierne skal ha forventet voldsom motstand, og de var ikke bekymret for at de skulle få dårlig PR.  

Solhekol siterer kilden fra et styrerom direkte når han sier følgende:

– Vår viktigste jobb er å maksimere omsetningen og overskuddet. Å jobbe for spillets beste kommer i andre rekke.