Klopp for to år siden: – Jeg håper denne superligaen aldri blir noe av

Liverpools manager er åpenbart ingen supporter av en superliga.

19. apr 2021 kl 10.23Jens Bessesen

Liverpool FC har bekreftet at de er ett av tolv lag som nå går inn for å etablere «The Super League», en splitter ny klubbturnering som vil bety at de røde ikke har tenkt å være med i Champions League mer. 

Superligaen har møtt massiv motstand etter at nyheten sprakk søndag. Liverpool FC får ikke støtte fra verken supportere, media eller tidligere spillere, og de skal kanskje slite med å få støtte fra sin manager.

Klopp ønsket ingen superliga

For to år siden ble nemlig Klopp spurt hva han synes om konseptet, som har vært snakket om helt siden 1990-tallet, men aldri har vært så nær en realisering som nå.

– Jeg håper at denne superligaen aldri blir noe av, sa Klopp i et intervju med tyske Kicker.

– For meg er det Champions League som er «superligaen», der du ikke ender opp med å spille mot de samme lagene. Selvsagt er økonomien viktig, men hvorfor skulle du skape et system der Liverpool møter Real Madrid 10 år på rad?

– Hvem ønsker å se det hvert år?

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær fikk spørsmål om superligaen etter gårsdagens kamp mot Burnley. Nordmannen svarte at han ikke hadde hørt om planene før i går, men at fokuset har vært på kampen. Det er ventet at Klopp får spørsmål om superligaen når Liverpool skal møte Leeds på bortebane klokken 21 i kveld.