– Det å møte Leeds er noe helt annet enn å spille mot de andre lagene. Det er helt spesielt

Jürgen Klopp har en utfordrende kamp å forberede seg til.

17. apr 2021 kl 22.24Arild Skjæveland

Mandag skal Liverpool til Elland Road for å møte Leeds United for første gang siden opprykket. Marcelo Bielsas lag sto for den største overraskelsen i Premier League på en stund, da de slo Manchester City 2-1 på Etihad Stadium, med 10 mann.

– Så dere kampen? Man CIty spilte mot 10 spillere fra Leeds, så dette er ikke den måten Leeds vanigvis spiller på. Det var et tidlig rødt kot, tidlig 1-0-ledelse for Leeds, og Leeds spilte en eksepsjonell kamp med lidenskap – men når det kommer til de andre tingene, som det taktiske og slikt, så er det ikke så mye du kan ta med fra den kampen utenom lagets karakter, sa Klopp på lørdagens pressekonferanse.

– Det er så klart fantastisk. De ga aldri opp, og kjempet så hardt som de kunne. De jobbet sokkene av seg, og med 10 menn hadde de fortsatt kontringer. Det er mange lag som aldri klarer å kontre på City selv med 11 mann, men de gjorde det med 10, og scoret et sent vinnermål.

– Jeg så kampen, og det var veldig gøy å se hva som er mulig å få til i fotball. Jeg er ganske sikker på at Leeds også var overrasket, når de hadde det røde kortet. Det var nok ingen i Leeds-troppen som tenkte «ok, vi er halvveis, nå tar vi de tre poengene», men de klarte det til slutt med lidenskapen de viste. De fortjente det. Det er veldig fint at noe slikt som det er mulig, men det endrer ikke våre forberedelser, sier han.

En helt annerledes kamp

Klopp synes det er vanskelig å skulle sammenligne den kommende kampen mot Leeds med andre kamper og motstandere. Bielsa sine lag gjør ting på en litt annen måte.

– Når du tenker på Leeds, så tenker du «det er ukomfortabelt». Du må gjøre det flere ulike ting, og akkurat det samme er det for Leeds når de tenker på oss. «Å herregud, hvordan forsvarer vi oss mot det?».

– Vi kan ikke gjøre mer før en kamp egentlig. I kampen må du skape flere problemer for det andre laget enn de gir deg, og du må bruke situasjonene og skape mer enn de gjør. Det er akkurat slik situasjonen er. Ja, vi er under press, som alle vet, siden vi ønsker å komme blant de fire beste, men vi vet ikke om vi vil klare det. Vi har sju kamper til å vise det, og det vil vi prøve på, sier han.

– Dette er en helt annerledes kamp. Det å møte Leeds er for øyeblikket den kampen som er mest annerledes fra alt annet i ligaen, dersom du vil sammenligne lag opp mot hverandre. Noen spiller slik, og andre slik, og så videre. Men Leeds er helt spesielt, og derfor må vi være klare, sier Klopp.

Leeds United - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]