Vi fulgte pressekonferansenLiverpool har ingen nye skader før mandagens kamp

Mandag er det ny kamp, og da er høytflyvende Leeds motstander.

17. apr 2021 kl 13.07Arild Skjæveland

Liverpool er slått ut av Champions League, og nå er det kun ligaen og topp fire som gjelder de siste fem ukene av sesongen. De røde ligger to poeng bak fjerdeplassen, og må vinne alle sine kamper for legge press på Leicester, West Ham og Chelsea i jakten på Champions League-spill neste sesong. 

Leeds United slo Manchester City på bortebane, med ti mann (!), forrige helg. Marcelo Bielsas lag ga de røde skikkelig kamp i sesongpremieren, da et sent straffespark gjorde at Liverpool vant 4-3 og tok alle poengene. Denne gang spilles kampen på Elland Road.

Jürgen Klopp møtte pressen lørdag ettermiddag. Du kan se pressekonferansen på YouTube, eller lese alt manageren sa i denne artikkelen.

Det ble en kort pressekonferanse, som ble inndelt i tre deler. Dette var den første delen, som var for offentligheten. Deretter skulle Klopp snakke både med søndagsavisene og gi journalistene sitater til saker på mandag. Hva han sa der, får vi se de neste dagene.

Klopp er på plass

Liverpool-sjefen har kommet seg foran webkameraet, og pressekonferansen kan starte.

Nat Phillips og Kabak, som er det mest brukte stopperparet denne sesongen

– Med den informasjonen jeg fikk nå, så bør jeg starte med dem igjen. Det går bra. Ting må utvikle seg, og spillerne må bli vant med hverandre. Det har aldri vært snakk om kvalitet. Guttene har kvalitet, men det må settes sammen og fungere.

– Ozan og Nat har gjort det veldig bra. De kan spille mange kamper, du sa de har spilt fire Premier League-kamper. Jeg tror kanskje fire i Champions League også, så de har spilt åtte kamper sammen.

– Ozan er en ung gutt, som kom hit som 20-åring fra Tyskland. Han hadde vært uheldig med sine to siste lag. Et lag som rykket ned og et som rykker ned, men ingen tvilte på kvalitetene hans. Det å komme hit og ta et stort steg, og han har vunnet flere kamper enn tidligere.

– Nat Phillips har hatt en eksepsjonell karriere så langt, men det han var, der han har kommet. Han har sikkert den beste statistikken for headinger i Premier League-historien. Det er utrolig hva den gutten gjør.

Leeds sin seier mot City

– De ble redusert til 10 mann tidlig, så det er ikke så mye se på med tanke på taktikk for mandag, men de viste karakter. Med lidenskapen de viste, så fortjente de seieren.

– Karakteren de viste var eksepsjonell. Det er mange lag som ikke kan kontre mot Man City med 11 mann, bare glem 10 mann!

Oppdatering om Joe Gomez

– Joe Gomez er utendørs og løper nå, og tar neste steg i rehabiliteringen fra skaden. Det er et stort steg, og det ser bra ut når han løper. Han har ikke fått noen reaksjon i kneet. Det vil fortsatt ta tid, men det går bra med ham – som Virgil, Joel og Hendo.

Slik han svarte på det spørsmålet, kan det høres ut som det blir lenge til vi ser Henderson igjen også.

21 poeng å spille for. Har laget momentum?

– Det ville vært kult. Det ville absolutt vært kult, men du må ikke glemme motstanderne vi møter. Vi har vunnet de tre siste kampene, og det er grunnen til at vi fortsatt er med i kampen om topp fire-plassene. Hadde vi tapt hadde vi ikke trengt å snakke om det.

– Det er klart, vi må vinne fotballkamper. Vi må vinne alle kamper. Det er tøffe motstandere, og vi respekterer det. Vi ser positivt på det. Vi er med, vi må vinne kampene og legge press på de andre lagene. Det vet vi, og det vil vi prøve på. Om vi har momentum? Det får vi se på mandag kveld.

– Det er en helt annen kamp. Leeds er kanskje den kampen som er mest annerledes du kan spille. Leeds er virkelig noe spesielt, og vi må være klare for det.

Hyller Bamford

– For en spiller! Før sesongen hørte jeg på Talksport at Leeds trengte en skikkelig målscorer. Jeg er så glad for at han kunne vise at folk tok feil. Jeg kjenner ham ikke personlig, men det er en fin karriere. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]