Vi fulgte pressekonferansen med Klopp og Jota– Jeg ville ikke invitert Sergio Ramos i bursdagen min den gang

Diogo Jota og Jürgen Klopp kom med siste nytt før tirsdagens kvartfinale.

5. apr 2021 kl 19.25Arild Skjæveland

Tirsdag kveld skal Liverpool spille sin viktigste kamp så langt denne sesongen. Da er Real Madrid motstander i kvartfinalen av Champions League.

De røde er nå på plass i Madrid. Jürgen Klopp og Diogo Jota møtte pressen og kom med siste nytt før kampen.

Du kan se pressekonferansen på YouTube, eller følge alt Klopp og Jota sa under i denne artikkelen. 

Real Madrid - Liverpool spilles tirsdag kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Først ut er Diogo Jota

Det førstee spørsmålet handler om hans 18 mål denne sesongen, og hvilke mål han har for sesongen.

– Jeg har scoret et bra antall mål, og det er det jeg ønsker å gjøre for å hjelpe laget resten av sesongen.

Servicen fra Trent

– Angrepsspillere trenger gode innlegg, og vi vet hvilke kvaliteter Trent har når det kommer til innlegg og pasningsspill. Det er ikke hans første målgivende, og det vil ikke bli hans siste.

Om å møte Real Madrid

– Jeg vet at det vil kreve mye innsats. Vi må løpe og kjempe mye. Det er laget med flest Champions League-titler, og de er vant med dette. Vi må være på vårt beste dersom vi skal få et resultat i morgen.

– Vi har litt momentum. Vi tok landslagspause med to seire og holdt nullen to ganger. Vi har fulgt det opp med en god prestasjon, og det vil vi bygge videre på. I morgen kveld blir en tøff oppgave, og vi må være klare.

– Det viktigste er måten Real spiller på. Manageren vår kan åpenbart gjette, men vi vil aldri være sikre. Vi må kjenne til deres rutiner, og jeg synes det er vanskelig å spå. Vi må gjøre vårt beste, og vite hva de kan gjøre dersom de spiller med tre eller fire bak.

Om sine to måneder som Atletico-spiller

– Jeg signerte, og spilte ikke. Jeg vet at de er rivaler, men jeg hadde ikke noe tid til å kjenne på det rivaleriet. Jeg er bare fokusert på Liverpool, og å vinne kampen. Ikke noe mer.

Skaden han slet med i tre månder

– For en spiller er skader det verste som kan skje. Det å måtte se dem på TV, og ikke kunne hjelpe, er frustrerende. Jeg ønsker bare å fortsette med å gjøre mitt beste.

Så var Jota ferdig, og vi venter på Jürgen Klopp...

Nå er Klopp på plass

Sky Sports får de to første spørsmålene. Det første handler om Alexander-Arnold og spillet hans i helgen.

– For oss handlet det ikke om å teste karakteren hans eller noe slikt. Det vi har gjort i to uker er ikke å vise Gareth Southgate at han tok feil. Vi ønsket at Trent skulle spille sin beste fotball. Det var alt, men det gjorde han og har gjort for oss tidligere. Vi tenkte at det var en tøff kamp og forberedte oss til det.

Om finalen i 2018

– Motivasjonen min er på topp. Vi møter Real Madrid. Det er ikke på grunn av 2018, men så klart jeg husker kampen. Dersom noen spurte meg en uke etter kampen om jeg ville invitert Ramos til bursdagen min, ville jeg sagt nei. Det var en merkelig kveld, men det er lenge siden.

– Jeg kan ikke få tilbake den følelsen, eller sinnet mitt eller noe slikt, så det vil jeg ikke prøve på. Vi ønsker å vise hvor gode vi er. Om vi er bedre enn Real Madrid kan vi gå videre.

– Vi var gode i finalen i 2018. Real kom tilbake.

Passer å møte et slikt lag

– Laget vårt er faktisk bygget for denne typen kamp. Vi møter et lag som spiller fotball, og det hjelper. Vi har en mulighet, absolutt. Jeg hørte at alle sier at Real Madrid er favoritter – det er topp. Vi er utfordrere.

– Ingen er interessert i å se 25 år tilbake og si at vi var gode i 25 minutter i den finalen. Vi kjenner nå til situasjonen vår, men vi møter en tøff motstander.

Mye å spille for denne sesongen

– Jeg er ikke så bestemt på å vise verden hvor gode vi er for å være ærlig. Det handler om å ønske å få så mye som mulig ut av denne sesongen. Vi har skapt en base, og er fortsatt med i kampen om topp fire også.

Får spørsmål om å trene Real Madrid en dag

– Om jeg etter karrieren min bare har trent tre klubber, så er det vel ikke så ille? Om jeg vil angre på at jeg ikke har trent Real Madrid en dag? Jeg tror ikke det. Jeg vil ikke angre på det – men når vi fløy ut her, angret jeg på at jeg ikke bor her, for været er så mye bedre. Dere er heldige!

Neste spørsmål er hvilken av de tre spanske gigantklubbene som ville passet ham best

– Det er tre gode klubber, og jeg ville passet de alle, men spørsmålet er at spansken min er skikkelig dårlig. Dere ville ikke likt å ha meg her med en ødelagt spansk. Alle klubbene har store managere. Real Mallorca ville vært fint – for å bo der i alle fall!

Ikke ute etter revansj

– Vi er ikke på tur for å få revansje her. Jeg tror ikke så mye på revansje, men det ville vært fint å gå videre og ta seg til neste runde. 

– Det handler heller ikke om Premier League-situasjonen vår. Vi har faktisk hatt noen gode prestasjoner og resultater før og etter landslagspausen, så nå har vi litt momentum. Vi må spille en veldig god kamp i morgen kveld, ellers er vi sjanseløse.

Vil ikke avsløre om Jota og Firmino kan starte sammen

– Dere må vente og se! Sa Zinedine noe om lagoppstillingen? Vi får se. Men det så ganske bra ut mot Arsenal? Og mot Manchester City. Det vil komme et tidspunkt der vi vil prøve det. Om det blir i morgen? Vi får se.

Og med det var Klopp ferdig med dagens pressekonferanse!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]