Firmino klar, Henderson vil trene igjen snart

Klopp har valgmuligheter offensivt mot Arsenal.

2. apr 2021 kl 14.09Øystein Tronstad

Jürgen Klopp var i godt humør på dagens pressekonferanse. Tyskeren oppdaterte om situasjonen i troppen, etter en periode med «fri» og landskamper. 

Den gode nyheten er at Roberto Firmino er aktuell for lørdagens kamp mot Arsenal. 29-åringen gikk glipp av de tre siste kampene for Liverpool.

– Bobby er tilbake, alle de andre er ikke det, sa Klopp med henvisning til Divock Origi, Caoimhín Kelleher, Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joël Matip.

AKTUELL IGJEN: Brasilianske Roberto Firmino er en av dem som er tilgjengelig igjen etter landslagspausen.

AKTUELL IGJEN: Brasilianske Roberto Firmino er en av dem som er tilgjengelig igjen etter landslagspausen.

Kaptein Jordan Henderson ble operert for sine problemer etter Everton-kampen 20. februar. Klopp ville ikke snakke om et spesifikt tidsperspektiv, samtidig som situasjonen bekymrer landslagssjef Gareth Southgate.

– Jeg vet egentlig ikke, hva kan jeg si? Han er ikke her for øyeblikket og kan ikke trene, men han vil trene i løpet av de neste dagene og ukene. Jeg er ikke doktor eller kirurg. Det handler om tid. Om det vil være tilstrekkelig har jeg ingen anelse, men jeg håper det.

Hvorvidt ledertypene Henderson og Virgil van Dijk vil være aktuelle for sine land i sommerens EM ble også et tema.

– Når det gjelder EM så har jeg ingen anelse. Er de klare, så er de klare. Hvis de ikke er klare, så kan ikke jeg forandre det. For tiden så er de i rehabiliteringsprosessen, så det er ikke opp til meg å avgjøre. 

– Jeg leverer bare nyheter når jeg har dem, og før øyeblikket har jeg ikke noe å melde. Ingen dårlige nyheter, ingen fantastiske nyheter. De kan ikke spille i morgen, det er situasjonen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]