Forbereder seg på en fremtid uten Gini Wijnaldum

Alt tyder på at Gini Wijnaldum er inne i sin siste sesong i rødt.

22. mar 2021 kl 20.08Jens Bessesen

I helgen kom det rapporter fra katalanske medier om at Gini Wijnaldum hadde signert en pre-kontrakt med Barcelona, men både Liverpool FC og FC Barcelona har i ettertid vært klare på at det ikke er tilfellet.

Likevel tyder alt på at 30-åringen kommer til å forsvinne, skriver David Maddock i Mirror. Siden januar har Wijnaldum stått fritt til å snakke med utenlandske klubber, og Liverpool skal ikke ha kommet med et nytt og forbedret tilbud siden sommeren.

Viker ikke fra politikken

Wijnaldum ønsker ifølge Maddock å bli belønnet for å være blant Jürgen Klopps nøkkelspillere. Midtbanespilleren har vært en av få spillere som har vært skadefri og tilgjengelig hele sesongen, og han har vært en sentral del av laget som vant Champions League og Premier League.

Men Liverpool viker ikke fra politikken sin når det gjelder spillere som har passert 30 år. Der setter de begrensninger både på lønn og kontraktslengder. Dessuten har de tidligere vist at de ikke gir etter når spillere setter det de ser på som urimelige krav. Det så vi sist da Emre Can fikk lov til å gå gratis til Juventus i 2018.

Trolig til Barca

Wijnaldum sa nylig at han kommer til å være knust den dagen han eventuelt forlater Liverpool, men nå kan det se ut til at den dagen snart bare er tre måneder unna. 

Ifølge Maddock er det Barcelona som er i førersetet når det gjelder å sikre seg Wijnaldum. Storklubben er hardt presset økonomisk og ser derfor på en bosman-overgang som en gunstig løsning. I tillegg skal både Wijnaldum og Barcelona-manager Ronald Koeman være interessert i en gjenforening etter å ha etablert et godt forhold da Koeman ledet det nederlandske landslaget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]