LFC vil ha endring for kampene som ikke blir TV-sendt

Lørdagskampene kl. 16.00 norsk tid sendes på TV i England denne sesongen – men ikke neste.

22. mar 2021 kl 14.40Arild Skjæveland

«The Saturday 3pm blackout» stammer fra 1950-tallet, og gjør at kamper som spilles lørdager kl. 16.00 norsk tid ikke kan vises direkte på TV i England. Det er en regel som er på plass for å sikre at supportere finner veien til stadion, heller enn å se kampene på TV.

Etter at koronaviruset kom og snudde opp ned på hverdagen vi har vært vant med, har alle kamper blitt sendt direkte på TV.

I høst ble det gjort et forsøk med salg av enkeltkamper i Storbritannia, men det var stort sett for de mindre attraktive kampene, og tallene var svært dårlige. Da tok de betalt £14,95 per kamp…

Liverpool ønsker løsningen permanent

Nå skal Liverpool FC være en av klubbene som kjemper for at systemet med «pay-per-view» for lørdagenskampen kl. 16 skal kunne vises permanent i England, rapporterer Chris Bascombe i The Telegraph.

Det vil da være kampene som ikke er plukket ut for å direktesendes på BT Sport eller Sky Sports. Det er et betent tema i Premier League.

Er du utenlands sendes disse kampene uansett direkte, men en supporter som sitter i Liverpool uten billett, må vente til Match of the Day sent på kvelden for å se scoringene.

Storklubbene vil selge klart flest enkeltkamper på denne måten, mens det ikke er like aktuelt for de mindre klubbene.

I Norge vil uansett 16-kampen bli sendt direkte, slik det alltid har blitt gjort.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]