Tolv år skiller disse to kontroversielle forsidene – skal Marca få angre som sist gang?

I samtaler med journalister på et hotell i Kiev før finalen i 2018 mente Pep Lijnders at dette var to lag på vei i motsatt retning. Nå kan han få en ny mulighet til å vise at han har hatt rett hele tiden.

Den britiske journalisten David Lynchhar jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Mens han bivånet den siste treningsøkten med Liverpools landslagsspillere før deres avreise lørdag ettermiddag, var det nok spillernes velvære som dominerte Jürgen Klopps tanker.

Tyskeren har fått redusert Naby Keitas arbeidsmengde neste uke ved å forhindre ham fra å reise til Namibia, som er rødmerket, men han vil ikke være i stand til – for å bruke ett eksempel – å stoppe Diogo Jota fra å spille tre kamper på seks dager.

Og tanken på å miste hvilket som helst medlem av troppen med utfordringene som kommer framover, kan gi søvnløse netter i den langvarige kamppausen de røde har.

Den aller største prøven framover ble avgjort på fredag, da Liverpool ble trukket mot Real Madrid i kvartfinalen i Champions League.

Det er en kamp til å få vann i munnen av, når to av Europas største navn skal møte hverandre for første gang siden finalen i 2018.

To lag på vei i motsatt retning

Det blir nå også reprise av endel av temaene som dominerte oppbyggingen til det forrige oppgjøret, og som Pep Lijnders den gang understreket i samtaler med journalister på et hotell i Kiev kvelden før Liverpool ble slått 3–1 av Real.

Nederlenderen, som var nær å returnere til klubben etter et kortvarig opphold i Nederland, avslørte at det var en følelse i trenerapparatet av at dette var to lag som var på vei i motsatte retninger.

Nederlenderen beskrev Kiev som «vår tid». Liverpools mulighet til å vise at en ung og veldig talentfull tropp hadde kommet for å ta sin plass blant eliten, under ledelse av et manager i verdensklasse.

Han avslørte også at klubbens trenerstab følte at deres spanske motstander var på en nedadgående kurve etter å ha dominert i Europa under Zinedine Zidane, med en gruppe spillere som hadde passert toppen.  

Selvsagt gikk ikke ting helt den veien, med Sergio Ramos og Loris Karius som på hver sin måte gjorde det til en kveld de røde helst vil glemme. 

Aldrende tropp

Men selv om vi aldri vil finne ut om Lijnders hadde fått rett om Mohamed Salah holdt seg på banen den kvelden, kan man i hvert fall gjenkjenne ordene nå.

To år etter Kiev, har ikke Real lenger Cristiano Ronaldo eller Gareth Bale i troppen, og de må fortsatt stole på Ramos (34), Toni Kroos (31) og Luka Modric (35).

Og selv om man kan påpeke at Liverpool ikke er helt hvor de var heller, så har det åpenbart mer med skader å gjøre enn høy alder på spillerne.

De røde vil selvfølgelig også vær desperate etter å vise hvor langt de har kommet, når rivaliseringen med Real blir tema igjen neste måned.

Nøytral bane? 

Det gjenstår å se hvor den vil spilles, for det er usikkert om første kamp kan spilles i Spania. Akkurat nå vil ikke spanske myndigheter tillate reisende fra Storbritannia til landet, og det er ingen unntak for toppidrettsutøvere.

De reglene skal etter planen opp til vurdering 30. mars, men om Spania opprettholder sitt standpunkt, vil søket etter en nøytral bane begynne.

Det er ingen garanti om at det blir i Budapest, siden Manchester Citys kamp mot Borussia Dortmund, på samme kveld også er usikker på grunn av Tysklands innreiseregler.

«This is Anfield. Og hva så?»

Uansett hvor kampen skal spilles, vil det bli fyrt opp voldsomt i spansk media om man legger til grunn det som ble skrevet etter fredagens trekning. Marca brukte et ganske provoserende bilde av Ramos som skadet Salah på forsiden etter at de to lagene ble trukket mot hverandre.

Det minnet om deres feilvurdering før åttendelsfinalen i 2009 da de to lagene møttes. Da trykket de på forsiden: «'Esto Es Anfield. ¿Y Que?» («This is Anfield. Og hva så?»).

2009: «This is Anfield. Og hva så?» stod det på forsiden fra 2009. Liverpool vant kampen 4–0.

2009: «This is Anfield. Og hva så?» stod det på forsiden fra 2009. Liverpool vant kampen 4–0.

2021: «Dette laget ønsker mer», star det på forsiden etter trekningen på fredag, med bildet av Salah og Ramos fra finalen i 2018.

2021: «Dette laget ønsker mer», star det på forsiden etter trekningen på fredag, med bildet av Salah og Ramos fra finalen i 2018.

Ved den anledningen dro spanjolene fra Merseyside etter at de hadde blitt ydmyket 4–0 takket være en masterclass av Rafael Benitez.

Liverpool vil elske å la Marca angre sine journalistiske valg en gang til neste måned, og vise at Lijnders hadde rett hele tiden.