Paula ble oppkalt etter Liverpools lagoppstilling

Venter du barn? Kanskje du kan la deg inspirere av Peter O'Sullivan som kalte opp datteren etter hele Liverpools lagoppstilling.

Å gi navn til et barn er en viktig oppgave, og inspirasjonen til det utvalgte navnet finner man ofte i en navnebok, i egen familiehistorie eller i egne interesser. At Liverpool Football Club har inspirert foreldre, er det ingen tvil om.

En norsk familie skapte overskrifter i England i 2015 da britene fikk nyss om at de hadde kalt deres datter Ynwa. Det er faktisk 15 kvinner i Norge som har Ynwa som fornavn. Det er åtte personer i Norge som har Liverpool som mellomnavn.

Har du, eller dine barn, et Liverpool-inspirert navn? Send mail til [email protected]

Men også på andre siden av Nordsjøen finner man mange LFC-inspirerte navn.

DJ John Peel, som jobbet for BBC Radio 1 fra 1967 til sin død i 2004, fikk fire barn. Samtlige av dem ble oppkalt etter Liverpool-storheter:

Florence Victoria Shankly, Thomas James Dalglish, William Robert Anfield, og Alexandra Mary Anfield. I følge sønnen Thomas var faren «fanatisk opptatt av Liverpool» og kjørte til Anfield fra Suffolk hver hjemmekamp.

– Personlig var jeg veldig stolt over å bli oppkalt etter Kenny Dalglish og jeg mener jeg har det beste mellomnavnet av oss alle.

NAVNEINSPIRASJON: Hvis det er deg som snart skal ta med din nyfødte til døpefonten, kan du kanskje finne inspirasjon i dette skjerfet.

NAVNEINSPIRASJON: Hvis det er deg som snart skal ta med din nyfødte til døpefonten, kan du kanskje finne inspirasjon i dette skjerfet.

Oppkalt etter hele laget

I 1966 ble vesle Paula født inn i en fotballgal familie – i hvert fall en fotballgal pappa. Takket være far Peter O’Sullivan, en 34 år gammel murer fra Liverpool men boende i Burton-on-Trent, trenger Paula noen ekstra linjer i passet. O’Sullivan oppkalte nemlig datteren etter hele Liverpools lagoppstilling i FA Cupen i 1965. Han ga også plass til manager og assistenter.

Paulas fulle navn er:

Paula St John Lawrence Lawler Byrne Strong Yeats Stevenson Callaghan Hunt Milne Smith Thompson Shankly Bennett Paisley O’Sullivan.

Faren fikk fødselsattesten signert av hele laget.

Paulas mor var visst ikke like fornøyd.

– Jeg visste ikke om det før syv dager etter at jeg kom ut fra sykehuset etter Paulas fødsel forrige september, sa hun til The Times 16. april 1966.

– Jeg ble kvalm. Mannen min er gal etter fotball men jeg har aldri sett en eneste kamp.

Paulas historie fikk ny oppmerksomhet i 2010 da den ble fortalt i en Hyundai-reklame som ble vist under VM. 

Så vidt liverpool.no erfarer er det ingen medier som har klart å få Paula i tale, men i følge en som hevder å være hennes fetter på forumet redandwhitekop flyttet Paula og familien til Southampton. Om hun har beholdt hele navnet er uvisst men heller tvilsomt.

Andre lags navn

Det er ikke bare Liverpool-supportere som er litt smågærne ved døpefonten. I 2015 fortalte Liverpool Echo om Liverpool-supporter Melissa Burns som lot seg overtale av sin Everton-ektemann til å kalle deres datter Eva Toni-Ann. Det ser kanskje uskyldig ut i seg selv, men er en finurlig måte å skrive Evertonian på.

En annen Everton-familie kalte sønnen sin for Elliot Francis Cain, så han fikk initialene EFC.

Og det er heller ikke bare Peter O’Sullivan som har kalt sitt barn etter en hel lagoppstilling. En Rangers-supporter født den 18 mars 1967 er kalt opp etter laget som spilte den dagen og slo Ayr United 4-1: Thomas Martin Johansen Provan Jardine McKinnon Greig Henderson Willoughby Miller Smith Wilson Bulman. Han snakket om hvordan det var å leve med et så langt navn i et intervju med Daily Record.

– Det har vært bare gøy, og skapt mye latter oppgjennom årene. Men det var et tilfelle da jeg var yngre og ble stoppet av politiet i gata. De spurte hva jeg het og da jeg fortalte dem det, synes de ikke det var morsomt. De trodde ikke på meg og tok meg med til stasjonen, ringte min mor og spurte «Har han mellomnavn?» Da svarte hun «Ja, men jeg håper ikke dere forventer at jeg skal huske dem.»

Også en Leeds-supporter ble kalt opp etter laget som vant ligaen i 1991/92. Ironisk nok endte han opp med å bli Arsenal-supporter. Og apropos Arsenal, det finnes en jente i England med navnet Lanesra. Det skal ha tatt moren et par år før hun skjønte at navnet som faren hadde presset gjennom, var favorittklubben hans baklengs.