Mens de andre må svette, kan Liverpool-spillerne slenge beina på bordet

Liverpool-spillerne har nå en tre ukers pause fra klubbfotballen, mens konkurrentene må spille viktige kamper.

Da Liverpool-spillerne trasket i garderoben på Molineux mandag kveld, var de vel vitende om at det vanker noen fridager kommende helg. De røde skal ikke i aksjon igjen for Liverpool før de gjester Arsenal søndag 4. april klokken 17.30. Flere av Anfield-klubbens spillere reiser imidlertid ut på landslagsoppdrag i neste uke.

Jürgen Klopps menn har spillefri i helgen fordi de ble slått ut av FA-cupen av Manchester United i slutten av januar. Egentlig skulle Liverpool ha spilt hjemmekampen mot Chelsea i helgen, men da London-laget henger med i FA-cupen ble den kampen omberammet til 4. mars. En kamp som Liverpool som kjent tapte 1-0.

Dermed kan Liverpool-spillerne slenge beina på bordet foran TV-apparatet, finne frem fjernkontrollen og se noen av konkurrentene svette både i cup og liga kommende helg.

KAN TA DET MED RO: Andy Robertson får noen rolige dager før han slutter seg til den skotske landslagstroppen i neste uke, for å spille VM-kvalifiseringskamper mot Østerrike, Israel og Færøyene.

KAN TA DET MED RO: Andy Robertson får noen rolige dager før han slutter seg til den skotske landslagstroppen i neste uke, for å spille VM-kvalifiseringskamper mot Østerrike, Israel og Færøyene.

Vi er fremme ved kvartfinalene i FA-cupen, og det spilles tre interessante kamper med Liverpool-øyne, fordi flere av konkurrente om en topp fire-plassering i Premier League fortsatt henger med i cupen.

Kommende lørdag er Everton vertskap for Manchester City, mens Chelsea møter Sheffield United på Stamford Bridge på søndag, og senere samme dag spiller Leicester mot Manchester United på King Power Stadium.

Avansement og enda større kampbelastning for Everton og Chelsea kan fort være en gave fra fotballgudene for de helrøde.

Tre London-rivaler skal i aksjon i Champions League og Europa League denne uken

Chelsea skal også i aksjon i kveld, når de spiller den viktige returkampen mot Atletico Madrid i Champions League. Blåtrøyene leder 1-0 fra det første oppgjøret, foran returen på Stamford Bridge.

Arsenal og Tottenham skal også i aksjon i Europa denne uken.

The Gunners har 3-1 å gå på fra det første oppgjøret mot Olympiakos foran returkampen på hjemmebane i Europa League i morgen kveld. Samtidig spiller Spurs borte mot Dinamo Zagreb, hvor de leder 2-0 etter den første kampen.

Manchester United kan bli vanskelige å ta igjen for Liverpool, men Ole Gunnar Solskjærs mannskap spiller i alle fall borte mot AC Milan i Europa League torsdag kveld. Den første kampen på Old Trafford endte uavgjort 1-1.

Liverpool er ikke det eneste laget som kjemper om en plass i neste års Champions League som er utslått av FA-cupen, og fire av konkurrentene om en topp fire-plassering skal i aksjon i viktige ligakamper på søndag.

West Ham møter Arsenal i et lokaloppgjør på London Stadium klokken 16.00, mens det klokken 20.30 er duket for Aston Villa mot Tottenham på Villa Park.

Helgens Premier League-program

Fredag 19. mars

21.00 Fulham - Leeds (TV 2 Sport Premium)

Lørdag 20. mars

21.00 Brighton - Newcastle (TV 2 Sport Premium)

Søndag 21. mars

16.00 West Ham - Arsenal (TV 2 Sport Premium)
20.30 Aston Villa - Tottenham (TV 2 Sport Premium)

Liverpools spillere og supportere vil nok håpe på en Arsenal-seier over West Ham, selv om The Gunners da vil være kun to poeng bak Jürgen Klopps mannskap. Med et slikt resultat unngår man at West Ham, som nå ligger på plassen foran Liverpool på tabellen, rykker fra. Da vil avstanden til The Hammers fortsatt være bare to poeng, med ni kamper igjen å spille for begge lag. Skulle David Moyes sitt lag vinne over Arsenal kan de bli vanskelige å ta igjen, med en avstand på fem poeng. Et slikt resultat vil trolig også slukke alt håp for Arsenal om å spille Champions League til høsten. The Gunners er nå ti poeng bak Chelsea på den viktige fjerdeplassen, men har altså denne hengekampen mot The Hammers.

Oppgjøret mellom Aston Villa og Tottenham er høyinteressant sett med røde øyne. Her vil det nok passe best med Villa-seier eller uavgjort for oss røde. Skulle Tottenham vinne kampen vil de være to poeng foran Liverpool. Selv med uavgjort vil Spurs passere Liverpool på tabellen, takket være bedre målforskjell. Villa vil med seier ha sanket 44 poeng, og Birmingham-klubben vil da være to poeng bak Liverpool med en kamp mindre spilt. 

Etter en helg med røde bein på bordet vil i alle fall både West Ham, Arsenal og Tottenham ha spilt like mange kamper som Liverpool. Chelsea på fjerdeplass, som er fem poeng foran Liverpool, har allerede 29 kamper, akkurat som Jürgen Klopps lag. Everton og Aston Villa vil etter helgen fortsatt ha en kamp til gode på de andre lagene som kjemper om fjerdeplassen.