Liverpool kommer til å nekte Keita å spille landskamp i Namibia

Namibia er på den britiske regjeringens liste over røde koronaland.

16. mar 2021 kl 11.34Einar Kvande

Naby Keita er tatt ut i troppen til Guinea til kvalifiseringskampene til Afrikamesterskapet mot Mali og Namibia senere denne måneden.

Liverpool kommer til å gi midtbanespilleren tillatelse til å reise til sin hjemby Conakry for den første av disse kampene, mot gruppeleder Mali den 24. mars. Men så kommer Anfield-klubben til å kreve at Keita returnerer til Merseyside, melder This is Anfield.

Guineas andre kamp skal nemlig spilles i Namibias hovedstad Windhoek den 28. mars, og Namibia er fortsatt på rødlisten til den britiske regjeringen, som vil føre til at Keita må i karantene i ti dager når han returnerer til England.

Liverpool-ledelsen vil ikke at Keita skal gå glipp av en rekke treningsøkter og Premier League-kampen mot Arsenal påfølgende søndag, og vil derfor benytte sin rett til å trekke Keita fra troppen til denne kampen.

En FIFA-regel slår fast at klubbene kan nekte sine spillere å reise til land som er rødlistet i den kommende perioden med landskamper. Liverpool har gitt Guineas lanslagsledelse beskjed om at de kommer til å benytte seg av denne regelen i dette tilfellet, slik at landslagssjef Didier Six kan planlegge for kampen mot Namibia uten å ha Keita i tankene.

Portugal fjernes fra rødlisten - Jota kan reise hjem

Mandag ble det bekreftet at Storbritannia fjerner Portugal fra sin liste over røde koronaland. Det betyr at Diogo Jota får reise hjem for å spille mot Aserbajdsjan neste onsdag. Hadde ikke Portugal blitt fjernet fra rødlisten ville Liverpool bare ha latt 24-åringen spille bortekampen mot Serbia den 27. mars, men nå får han altså muligheten til å spille begge kampene.

Det er nesten tre uker til Liverpool skal spille sin neste kamp, borte mot Arsenal den 4. april. Dette fordi Jürgen Klopps mannskap er ute av FA-cupen, samt at det altså spilles landskamper i slutten av mars.

Liverpool-manageren planlegger å gi noen av spillerne 2-3 dager fri, men ellers blir det kjørt vanlige treningsøkter for spillerne som ikke er opptatt med landskamper. Noen av landslagsspillerne skal spille hele tre kamper i løpet av denne perioden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]