– Livet er viktigere enn fotball

Diogo Jota tilbrakte over tre år på Molineux, og i går kveld ble han matchvinner mot sin tidligere klubb, men etter kampen var han mest bekymret for sin tidligere lagkamerat Rui Patricio.

16. mar 2021 kl 08.53Einar Kvande

Diogo Jota virker å være på vei mot god, gammel form igjen etter sitt langvarige skadeavbrekk, og det var hans scoring som sørget for at Liverpool fikk med seg tre poeng hjem fra Wolverhampton.

Scoringen på overtid i første omgang ble kampens eneste, og kom etter fint samarbeid med Mohamed Salah og Sadio Mané. Etter kampen var imidlertid portugiseren mest opptatt av hvordan det gikk med sin gamle lagkamerat Rui Patricio. Wolverhampton-keeperen ble båret av banen etter å ha fått kneet til lagkamerat Conor Coady i hodet i sluttminuttene. Målvakten fikk behandling ute på banen i nesten et kvarter, før han ble båret inn i garderoben.

– Livet er viktigere enn fotball. Jeg håper det ikke er alvorlig, og ønsker ham selvsagt god bedring, sa Jota da han ble intervjuet av Sky Sports umiddelbart etter kampslutt.

– Lag som dette forsvarer seg godt, så vi må utnytte situasjonene der de ikke er i balanse. De var ikke i balanse i det øyeblikket vi scoret. Scoringen kom etter raskt trekantspill mellom Sadio og Mo, og så til meg ute til venstre. Det var gode bevegelser, og en fin scoring som hjalp laget til seier. Det har vi vært på jakt etter en god stund i Premier League nå, fortsatte matchvinneren.

– Vi må fortsatt forbedre oss mye, spesielt i Premier League, og forhåpentligvis blir dette starten på en god resultatrekke som strekker seg helt frem til sesongslutt.

Hard kamp

Det var spenning til siste slutt, i en kamp som varte helt til det stod 108 minutter på kampuret.

– Det ble en hard kamp. Vi visste det. Wolves gjorde det vanskelig for oss gjennom hele kampen. Vi hadde et par sjanser i første omgang. I andre omgang hadde vi ikke så mange sjanser, bortsett fra den annullerte scoringen og en sjanse til Mo mot slutten. Vi visste selvsagt på forhånd at dette ville bli tøft, så vi er veldig glade for seieren.

Etter magre resultater etter nyttår har nå Liverpool vunnet sine to siste kamper, noe som kan tyde på at lagets form er i ferd med å forbedre seg.

– Vi håper det. Vi jobber for at vi skal bli i bedre form, og nå har vi holdt buret rent i to kamper på rad, og vunnet disse kampene, og det er veldig bra. Nå får vi en pause med landslagsfotball, men slik er fotballen.

Spesiell kveld

Seieren tok Liverpool opp fra åttendeplass til sjetteplass på Premier League-tabellen, forbi Tottenham og Everton, men disse to lagene vil passere Liverpool om de tar poeng i sine respektive hengekamper. Det er fem poeng opp til Chelsea på den viktige fjerdeplassen for Jürgen Klopps mannskap.

– Det var viktig at vi tok innpå. Vi trengte denne seieren. Det viktigste var å få disse tre poengene, for vi har slitt i Premier League, og vi ønsket å forandre på det. 

Jota legger ikke skjul på at det for ham ble en veldig spesiell kveld, som tidligere Wolverhampton-spiller.

– Veldig spesiell. Jeg var her i over tre år, og jobbet hver dag sammen med nesten alle på deres lag. Selvsagt var det spesielt. Jeg skulle ønske at fansen også kunne være her. Uansett, vi fikk et godt resultat, både for laget og for meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]