– Jeg tror jeg snart vil være tilbake på mitt beste

Diogo Jota er glad for å være tilbake på banen.

6. mar 2021 kl 11.15Arild Skjæveland

En av veldig få lyspunkt i torsdagens tap mot Chelsea, var at Diogo Jota var tilbake på banen. Portugiseren fikk nesten en mulighet med sin første touch i comebacket, etter tre måneder på sidelinjen.

24-åringen fikk 35 minutter på banen i comebacket. Han tror ikke toppformen er langt unna.

– Jeg hadde vært lenge ute, helt siden i fjor, så jeg hadde virkelig sett frem til å komme tilbake på banen. Dessverre lå vi allerede under, og jeg kunne ikke gjøre noe for å hjelpe laget til å få et bedre resultat. Det er en ny stor nedtur for oss denne sesongen, men vi må bare holde det gående, for vi har fortsatt tid, sier han til Liverpoolfc.com.

– Når du har vært ute så lenge, er det ikke lett å være 100 prosent igjen med en gang. Men det gikk bra. Jeg spilte rundt 35 minutter, og følte meg bra. Jeg må bare fortsette å trene hardt, og med spilletid tror jeg at jeg snart vil være tilbake på mitt beste, sier han videre.

– Uansett hvor hardt du jobber, vil det aldri være det samme som å spille en fotballkamp i Premier League. Det har tatt litt tid, men jeg tror jeg er klar, sier han.

Kommer tilbake i en vanskelig periode

Liverpool er inne i en blindgate på banen, og resultatene har vært svake i Jotas skadefravær.

– Jeg vil hjelpe laget, og vet at det er viktig å score mål. For øyeblikket må vi bare stå sammen, for det er en tøff periode – ikke bare for meg, men for laget. Vi må jobbe for det samme, så kan vi forhåpentligvis komme tilbake på vinnersporet på søndag, sier Jota.

Liverpool har knapt klart å score mål på Anfield de siste månedene. Jota tror han kan hjelpe på den fronten.

– Bare med å gi et løft med selvtillit, og komme med noe nytt. De har spilt og kjempet for denne klubben, og jeg føler at jeg kan bli som et vinterkjøp. Det er det jeg håper på, slik at de kan stole på meg og tenke at jeg kan hjelpe dem i fremtiden.

– Uansett hvordan vi regner på det, så er det lenge igjen, og vi må bare på poengene på veien. Den neste kampen på søndag er veldig viktig, og vi må vinne på Anfield igjen. Det har gått lang tid, og jeg tror det vil bli veldig viktig for laget. Forhåpentligvis kan vi gjøre det på søndag, sier han.

På søndag kommer Fulham til Anfield. Det er et lag har vist god form de siste månedene.

– De er inne i en god periode, selv om de tapte. De slipper ikke inn mange mål, gjør det bra, og kjemper for livet for å unngå nedrykk. Vi må matche den lidenskapen, for ellers vil vi slite.

Liverpool - Fulham spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]