Michael Owen lanserte absurd teori etter tapet mot Chelsea

Den tidligere storscoreren tror ikke Mané unner Salah straffespark...

5. mar 2021 kl 17.32Arild Skjæveland

Torsdag kveld gikk Liverpool på sitt sjette strake hjemmetap i ligaen, og nå spøker det skikkelig for håpet om topp fire.

Etter kampen var Michael Owen på Optus Sport, som sender Premier League i Australia. Der lanserte han en absurd teori om Liverpools angrepsspillere Sadio Mané og Mohamed Salah.

I de to siste kampene har Mané vært i situasjoner inne i straffeboksen, der han ikke har gått i bakken selv om det har vært kontakt. Owen mener det handler om forholdet hans til Salah…

– Jeg kunne ikke tro at han ikke gikk ned der. Det er ikke slik at ønsker at han skal gjøre det. Det var en god touch, og kanskje han trodde at han ville få en sjanse utav det – men han gjorde noe lignende i forrige uke mot Sheffield United, sa Liverpools tidligere storscorer på TV skriver Echo

– Jeg bare lurer, og det kan være en litt utspekulert tanke jeg har fått – men Mo Salah er straffetakeren i dette laget, og dersom Mané tror at han vil få en sjanse til å score, tenker han «vel, jeg vil score. Dersom jeg ikke holder meg på beina vil Mo Salah få en ny straffe», sier Owen videre.

Mener det ikke er tilfeldig

Owen tror videre at handler om et dårlig forhold de to angriperne i mellom.

– Disse spillerne har gått for toppscorertittelen i de siste sesongene. Det er kanskje enn vill teori, men slik konkurransen er mellom ham og Mo Salah… Vi har sett at de ikke sentrer til hverandre når den andre er i en mye bedre posisjon, sier han.

– Vi ser litt egoisme, og litt tegn til misnøye. Mo Salah som rister på hodet. Jeg tenker bare at det er noen ganger her, der jeg har sett Mané gå ned når han har fått sjansen, men han har ikke gjort det i to kamper på rad. Det fikk meg bare til å tenke litt.

Uttalelsene til Owen har som forventet fått mange reaksjoner i sosiale media. En som reagerer, er James Pearce i The Athletic.

«Teorien om at Mané holdt seg på beina for å unngå at Salah skal få et straffespark er absolutt 100 prosent latterlig», skriver LFC-korrespondenten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]