Tror ikke stjernene vil dra uten topp fire– Dersom en spiller ikke vil komme hit fordi vi ikke kan tilby Champions League, så vil jeg ikke ha ham

Jürgen Klopp ble spurt om farene for å komme utenom topp fire.

6. mar 2021 kl 00.08Arild Skjæveland

Liverpool har fortsatt sjanser til å klare topp fire denne sesongen, men mulighetene ble betydelig redusert av resultatet hjemme mot Chelsea på torsdag. Selve prestasjonen til guttene i helrødt ga heller ikke noe grunn til optimisme for at Jürgen Klopp sitt lag skal klare sesongens minstemål i ligaen denne sesongen.

Klopp ble spurt om hva som vil skje, dersom laget hans ikke kvalifiserer seg til Champions League neste sesong.

– Denne klubben vil ikke være ofte utenfor Champions League. Dette er et vanskelig år, og det vet vi, men potensialet og størrelsen på denne klubben er annerledes, sier Klopp ifølge Goal.com

– Dette er en sesong der du må ha momentum, og det har vi egentlig aldri fått, det er sant. Men det sier ingenting om fremtiden. Denne klubben er i en veldig god posisjon. Det er vanskelige tider så klart, men i en bedre posisjon enn andre klubber vil jeg si.

– Jeg har forståelse for hva som har skjedd tidligere, men det jeg kan si at ingen har grunn til å bekymre seg for fremtiden til denne klubben, for den er i gode hender, og vi har et veldig godt lag sammen. Det er den beste basen for en god fremtid sammen, sier han.

Faren for å miste Champions League

Det vil ha stor betydning for Liverpool FC økonomisk, men Klopp tror ikke at det vil bety at klubben mister sine største stjerner, som Mohamed Salah eller Sadio Mané.

– Jeg forstår og respekterer alle spørsmålene, men det er ikke noe vi må bekymre oss for. Det er alltid slik som dette. Jeg vet at vi har spillernes lojalitet. Dette er ikke en situasjon der en spiller sier til meg: «neste år har vi ikke Champions League, så jeg må dra», sier han.

– Det kommer ikke til å skje. Jeg kjenner dem godt nok til å vite at det ikke skjer, for klubben er i en annen situasjon.

Han svarer også på hva han tror det kan bety for mulighetene til å tiltrekke seg nye spillere.

– Det vil ikke bli noe problem med nye spillere. Jeg kan ikke se at det skal skje. Vi har sagt for flere år siden at dersom en spiller ikke vil komme hit fordi vi ikke spiller Champions League det neste året, så vil jeg ikke ha dem.

– Dersom en spiller ønsker å forlate oss fordi vi ikke har Champions League, så vil jeg ikke ha ham. Det er ikke personlig, men slik har det alltid vært. Du må finne den riktige stallen for utfordringene du står overfor, og så må du gå for det. Det er ingenting å bekymre seg for.

Har støtten fra eierne

Klopp føler fortsatt at han har eiernes støtte, selv om laget har slitt på banen.

– Alle forventer mer fra oss for å være ærlig. Vi er ganske realistiske om tingene vi gjør, og jeg føler ikke at laget lar meg stå alene i brannen, om det gir mening.

– I England er det ingen over manageren som gir intervjuer. I Tyskland er dette en situasjon der det er typisk at presidenten, daglig leder eller sportsdirektøren gir intervjuer og må svare på spørsmål om det er riktig trener, sier han.

– De må si «åja, vi stoler på ham» og slike ting, og når de sier slikt, så er det det første tegnet på at manageren allerede er på vei ut døren. I England er det annerledes, og i klubben er det også klart. Eierne ønsker at jeg skal løse situasjonen, og jeg ønsker å løse situasjonen sammen med spillerne. Det er planen, sier han.

Liverpool - Fulham spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]