– Fulham har tatt flere poeng enn oss de siste ukene. Det vil bli tøft

Allerede dagen etter det vonde tapet mot Chelsea måtte Jürgen Klopp igjen møte pressen. Søndag er det ny kamp.

5. mar 2021 kl 21.01Arild Skjæveland

Fulham kjemper for å redde plassen, og selv om det ble tap mot Tottenham på torsdag, har de nå kontakt med klubbene over og en realistisk mulighet til å holde plassen.

Spillemessig var de også fullt på høyde med Spurs, og kunne fort ha fått med seg poeng.

Jürgen Klopp hadde ikke sett Fulhams 0-1-tap på torsdag da han møtte pressen i ettermiddag – men hadde fått med seg litt.

– Fulham tapte, og jeg har ikke fått sett det ennå. Vi har analysemøtet vårt etter denne pressekonferansen, men jeg har allerede sett noen bilder fra i går, og det jeg kunne se hva et veldig aktivt Fulham-lag, og Tottenham måtte gjøre alt for å forsvare seg mot dem. Det blir en jobb for oss også, og jeg håper at vi kan holde mer på ballen og skape problemer for dem også, sier Klopp.

– Vi må være klar for en skikkelig tøff kamp, for du kan ikke gjøre feilen med å dømme Fulham utifra tabellposisjonen. De må dømmes etter prestasjonene de viser, og det er det vi vil gjøre, sier han.

I bedre form enn Liverpool

Liverpool er inne i sin svakeste periode på mange år, og samtidig peker Fulhams formkurve oppover.

– Dersom du ser på Fulham nå, har de hatt en vanskelig start, men i de siste ukene er jeg sikker på at de har tatt flere poeng enn oss, sier Klopp.

– Det sier alt. Dette vil bli tøft. Det er et lag som spiller fotball, og har en fantastisk statistikk for ballinnehav for et lag som ligger der de gjør på tabellen. De prøver på sin måte, og det ser ut som det vil ordne seg. For noen måneder siden så det ut til å være avgjort hvilke tre lag som skulle rykke ned, men det er nå helt annerledes. Det er tett igjen, sier han.

Liverpool-manageren har latt seg imponere over manager Scott Parker.

– Imponerende – veldig bra. Det er tøft å rykke ned og rykke opp igjen. Det er en stor, stor bragd. Når du ser dem spille, så liker jeg det jeg ser. Jeg tenkte på det her om dagen, med måten Brighton og Fulham spiller – det er eksepsjonelt i denne ligaen. Ja, det er tøft holde plassen, men det er et godt tegn for England med disse unge engelske manageren, sier han.

– Det er veldig bra, og et godt tegn, for de prøver å beholde plassen med to klubber det er tøft med, men gjør det med å spille fotball. Jeg synes de begge har vist at de er klare for å ha store karrieren. Det er bra for engelske trenere synes jeg.

Liverpool - Fulham spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]