Pressekonferanse:– Vi må være klare for en skikkelig kamp

Dette sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse.

5. mar 2021 kl 12.38Jens Bessesen

Dagen etter Liverpool gikk på et skuffende tap i den viktige kampen mot Chelsea, skal Jürgen Klopp igjen møte pressen foran søndagens hjemmemøte med Fulham. 

Om Klopp ønsker å dvele mer ved kampen i går blir spennende å se. Det er også ventet at han kommer med en skaderapport inn mot søndagens kamp. Nat Phillips måtte stå over Chelsea-kampen med skade, og heller ikke Ben Davies eller Kostas Tsimikas var i troppen. 

Vi oppdaterer saken med alt som blir sagt på pressekonferansen. Du kan også se den på Youtube

Klopp er på plass...

Gårsdagens taktikk og hvordan snu få gode resultater?

– Det er ok at alle har en mening om taktikken. Vi hadde en situasjon med offsiden til Timo Werner. Den andre situasjonen da vi slapp inn hadde vi nok spillere bak ballen. Vi var for dype i egen boks da Mason Mount avsluttet. Det handlet ikke om en høy forsvarslinje. Fabinho i midtbanen ville vært flott. Problemet var at Nat Phillips ikke kunne spille. Vi måtte ta en avgjørelse. En uerfaren duo eller Fab? Ozan hadde et lite problem, han har spilt mange kamper. Vi må se om han blir klar. Vi må se etter løsninger. 

Sørge for at Salah ikke blir et problem

– Vet ikke om vi trenger å prate for å løse dette. Ingen er fornøyd med å bli tatt av banen, og det er ikke problem. Midtjylland-kampen er så lenge siden. Mo er i godt humør. Disse tingene er ikke vårt problem. 

Ekstra konkurranse for frontrrioen?

– Vi må alle forbedre oss. Mo har fortsatt en bra scoringsrate. Han kan også score mer. Mo sine scoringer er ikke vårt problem. Vi må bli bedre. 

Fulham og Scott Parker

– Veldig bra. En stor prestasjon å rykke opp. Måten Brighton og Fulham spiller på er utrolig bra. Det er et godt tegn at disse unge engelske managerne prøver å forbli i ligaen ved å spille fotball. De viser at de er klare for store karrierer. Det er bra for engelske trenere. Fulham har flere poeng enn oss i det siste. Det blir tøft. Fotballspillende lag. En utrolig ballbesittelse for et lag som ligger der de gjør. Så noen bilder fra kampen i går. De var aktive. Tottenham måtte gjøre alt for å forsvare seg. Håper vi kan ha litt mer ball og skape mer problemer, men vi må være klare for en skikkelig kamp. Kan ikke dømme Fulham for deres posisjon på tabellen. 

Endrer du deg som manager?

– Vi tilpasser oss situasjonen. Vi tilpasser oss alt. Det er alltid mye å gjøre. Det viktigste vi kan forbedre er avgjørelser i de rette øyeblikkene. De få gode tingene vi gjorde bra i går. Chelsea hadde flere skudd på mål enn oss. Det er et tegn. Mye var bra, men siste pasning var ikke bra nok. Det jobber vi med. Men fotball handler om å skape en følelse i kampen. Vanskelig når du ligger under. Vi måtte jage kampen mot et kvalitetslag, blir ikke lett. Spesielt når du ikke bruker situasjonen. 

Skadesituasjonen. Phillips og Davies. 

– Nat vil være klar, og det samme med Ben. Det har ikke vært lett for Ben. Han er en veldig god spiller, men vi må sørge for at folkene som spiller sammen, vi må se hvilken avgjørelse vi tar. Kampen kan komme for fort for Ozan.

Var en formdupp uunngåelig etter suksessen?

– Jeg synes ikke det. Kanskje at det konstant går i en retning er vanskelig, men det kan du bare gjøre hvis ikke problemene blir større enn løsningene. Den vanskeligste ligaen å holde seg oppe hele tiden. Kanskje ett lag som kan klare det med spillerne, manageren og penger. Resten må kjempe for å nærme seg. Vi viste i fjor at vi kunne klare det. Stor forskjell på situasjonen vi er i nå og det som kunne skjedd. Det er ok å komme på andre- eller tredjeplass i en litt svakere sesong, men vår situasjon er annerledes. Det er merkelig med skadene. Og fotball handler mer om rytme enn folk tror. Vi har ikke kunnet bygd på noe denne sesongen. Det viser hvorfor det ville bli vanskelig for oss, men jobben vi må gjøre er å kjempe for å få resultater uansett, uten den beste fotballen. Der har vi ikke gjort det bra nok. I en middels kamp kan du vinne eller spille uavgjort, men vi har også tapt kamper vi har vært gode i. Vi kan ikke endre fortiden. Det eneste vi kan endre er nærmeste framtid. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]