– Det kan bli vanskeligere å tiltrekke seg spillere uten Champions League

Jürgen Klopp snakker om topp fire, og hvor viktig det er at de helrøde klarer det.

4. mar 2021 kl 11.43Arild Skjæveland

Både i helgen og i kampene som så langt er spilt denne midtuken, har resultatene gått Liverpools vei. Dersom de helrøde skulle klare å slå Chelsea på hjemmebane torsdag kveld, ser det brått mye lysere ut i klubbens jakt på topp fire-plassering og Champions League-spill neste sesong.

James Pearce i The Athletic har denne uken sagt at Liverpool trolig må ha én handleliste med Champions League, og én handleliste uten. Jürgen Klopp har fått spørsmål om hvor viktig det er med Champions League for å tiltrekke seg spillere.

– Den viktigste grunnen til å kvalifisere seg til Champions League er alltid økonomisk. Det er en flott turnering, men for klubben handler det om økonomien, sier Klopp ifølge Goal.com.

– Du ønsker selvsagt å tiltrekke deg noen spillere. I starten satt vi med noen spillere som hadde tilbud fra klubber som spilte i Champions League, og det var sånn at vi måtte si «ok, beklager, vi kan kun tilby Europa League eller ingenting!». Utenom det, handler det alltid om økonomi, sier manageren.

Store økonomiske konsekvenser

Liverpool har høye lønnsutgifter, og det vil være kritisk for klubben dersom de ikke skulle komme med i Champions League. Forrige sesong fikk de røde inn over 71 millioner pund på sin deltakelse i turneringen, da det ble exit mot Atletico Madrid i åttedelsfinalen. 

Klopp forteller at eierne ikke har lagt press på ham for å klare sesongens minstemål om topp fire-plassering.

– Det er ikke annerledes i år. Jeg håper at folk ser at vi gjør vårt aller beste, og prøver alt det vi kan for å få det til å skje. Vi får se hvordan det ender, sier han.

– Det er ikke slik at eierne har ringt meg og sagt «dersom du ikke kvalifiserer deg til Champions League, så vil dette, eller dette skje», for vi står alle sammen. Vi forstår situasjonen.

– De vet at vi prøver alt det vi kan for å kvalifisere oss til Champions League igjen, det er helt klart.

Liverpool - Chelsea spilles torsdag kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium.

}

Har du innspill til journalisten?
[email protected]