Kan starte på midtbanen for første gang siden oktober

Fabinho har ikke spilt i sin naturlige posisjon siden Merseyside-derbyet for snart fem måneder siden.

3. mar 2021 kl 16.28Jens Bessesen

Fabinho har denne sesongen blitt brukt langt mer som midtstopper enn det som er hans naturlige posisjon sentralt på midtbanen. Allerede i andre serierunde måtte han vikariere på stopperplass mot torsdagens midtstopper Chelsea. 

Ikke siden bortekampen mot Everton 17. oktober har brasilianeren startet en kamp på midtbanen for Liverpool. Det viser en oversikt fra Transfermarkt. Den ene visitten han har hatt på midtbanen kom som innbytter i hjemmekampen mot Atalanta i november. 

Helt siden slutten av januar har Fabinho slitt med en muskelskade, og det kan ha ført til at Jürgen Klopp har funnet sitt nye midtstopperpar i form av Ozan Kabak og Nat Phillips. 

– Vil være til hjelp

På onsdagens pressekonferanse snakket Klopp om det er muligheter for at vi får se Fabinho tilbake på midtbanen mot Chelsea. 

– Begge deler er mulig. Det er gir oss alternativer i ulike øyeblikk. Dersom du kan finne en måte å få Fabinho tilbake på midtbanen, vil det være til hjelp i noen kamper, sa manageren.

– Jeg vet ikke om han skal spille eller bare sitte på benken. Vi får se, jeg har ikke tatt en avgjørelse ennå, og dersom jeg hadde gjort det, ville jeg ikke fortalt det til dere, la Klopp til.

Klopp bekreftet at Fabinho er tilbake i troppen torsdag, sammen med Alisson Becker. Liverpools nummer 3 har denne gang fått mye tid til å trene seg opp etter muskelskadene, og Klopp er glad for at han nå har flere alternativer å velge mellom.

– Spilleren som har prestert jevnest for oss denne sesongen er Wijnaldum, som nummer 6 eller 8, men med Fabinho som nummer 6 ville det hjulpet. Vi får se, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]