Fulhams manager mener VAR er i ferd med å ødelegge fotballen

Scott Parker er alt annet enn begeistret for videodømming.

5. mar 2021 kl 23.41Arild Skjæveland

Søndag skal Liverpool møte Fulham på Anfield, og må virkelig løfte seg mange hakk for å ikke falle ytterligere på tabellen.

På torsdag fikk Fulham annullert et utligningsmål mot Tottenham, etter at en klarering traff Mario Lemina i armen. Ballen havnet så hos spissen Josh Maja som scoret, men etter en videosjekk ble målet annullert. Fredag ble det klart at akkurat den regelen skal endres fra 1. juli.

Fulham-manager Scott Parker har én ting til felles med mange som holder med Liverpool: Han er drittlei av VAR.

– Jeg har akkurat hørt at IFAB har bestemt seg for å endre den regelen, noe som er skuffende, sa han på fredagens pressekonferanse om målet som ble annullert.

– Mitt syn på VAR vil ikke endre seg. Vi leter etter perfeksjon. Jeg snakker ikke bare om fotball, men verden vi lever i. Det er som du tar en «selfie» og legger på 14 filter for å få det perfekt, og få de perfekte fargene på øynene, mens realiteten er at det er mer i det, og noe dypere som vi alle ønsker. Vi prøver skape et sterilt og spill som er perfekt, og jeg tror det vil ende opp med å ødelegge det. Spillet handler om rå følelser, sier Parker.

Tror folk blir skuffet

Parker er bekymret for hvordan det blir med supportere tilbake på stadion, med et VAR-system som ikke fungerer helt som det skal.

– Når supporterne kommer tilbake på stadion og opplever skuffelsen og hvordan det fungerer på nært hold, vil alle bli skuffet, sier han.

– Det har vært min største bekymring og problem med det. Fra at vi prøver å få de største avgjørelsene riktig, har det nå sakte glidd over til å gjelde hver eneste avgjørelse i kampen, for å stryke ut alt som ikke er perfekt. Når du prøver på det mister du noe viktigere. Jeg er redd for å si at jeg personlig føler vi er i ferd med å miste det, sier han.

Han ser nå frem til søndagens kamp.

– Det kan være et godt tidspunkt å møte dem, men samtidig spiller du mot et såret dyr, og du spiller mot et lag som går gjennom en tøff periode, det kan alle se. Vi må være veldig klar over det, sier 40-åringen.

– Når du spiller mot et såret dyr som har den kvaliteten og klassen som Liverpool har, så må du trå veldig forsiktig, samtidig som du må forstå at du kanskje vil ha en mulighet dersom du går til denne kampen med riktig innstilling. Vi har stor respekt for det laget vi møter, men samtidig skjønner vi situasjonen deres, og vil sette vårt stempel på kampen for å få med oss noe fra det, sier han.

Liverpool - Fulham spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]