Liverpool har hatt svært godt tak på The Cottagers i nyere tid:Hva kan vi forvente fra Scott Parkers Fulham?

Scott Parker ble med London-laget ned og etter en sesong i Championship har han ført dem tilbake til det gjeve selskap.

23. aug 2020 kl 18.43 Øystein Tronstad

– Parker spilte ofte 4-2-3-1 forrige sesong med Mitro alene på topp og Harrison Reed og Tom Cairney sentralt. Ved enkelte anledninger ble Josh Onomah dyttet opp for en 4-2-2-2. Du vil ofte se at backene og vingene kommer og overlapper, men samtidig så har ikke Fulham hatt spesielt med fart i laget siden Ryan Sessegnon dro. De vil slite med mange Premier League-lag her, sier Brandon Kelley i Premier League-podcasten Always Cheating.

Fra spiller til trener

Scott Parker har en lang karriere bak seg og spilte i blant andre Charlton, Chelsea, Newcastle, West Ham, Tottenham og Fulham. Han ble kåret til månedens spiller i Premier League to ganger. 

– Han er veldig god på å motivere. Når han snakker så får han respekt. Han har vært der og gjort jobben selv. Det er bra å spille for en trener som du vet at snakker fra sin egen personlige erfaring som spiller. De vil møte ulike utfordringer i Parkers første fulle Premier League-sesong, så jeg antar at han vil være fleksibel. Spesielt med tanke på at han er en ung trener som ikke er fastlåst til et system.

PREMIER LEAGUE-ERFARING: Aleksandar Mitrović fra tiden i Newcastle og i duell med Liverpools Kolo Touré.

PREMIER LEAGUE-ERFARING: Aleksandar Mitrović fra tiden i Newcastle og i duell med Liverpools Kolo Touré.

Har en målscorer i troppen

Mye av Championship-suksessen skyldtes spydspiss Aleksandar Mitrović som ble ligaens toppscorer med 26 mål, til tross for at han spilte færrest kamper av alle de fire mestscorende.

– Fulham hadde flere skader på nøkkelspillere gjennom sesongen, tydeligst av alle var tapet av Mitrovic. Parker ble nødt til å gi flere av andrevalgene sjansen. Onomahs innflytelse på tampen av sesongen viser hans evne til å tilpasse seg og motivere. Parker vil gladelig rotere men Fulhams stall er ikke spesielt bred, så jeg forventer ikke rotasjon blant nøkkelspillere som Mitrovic eller i backlinja. På vingene blant navn som Knockaert, Reid, og Cavaleiro så vil det nok rulleres en del.

Liverpool har vunnet de seks siste møtene mot laget som endte på 4.-plass i Championship. I play-off slo de først Cardiff 3-2 over to kamper, før det ble 2-1 over Brentford i finalen.

– Det var interessant å se at Parker startet med Denis Odoi på høyreback i playoff-finalen mot Brentford, mange supportere så ikke den komme. Parker ønsker å velge de riktige spillerne for de riktige jobbene i de riktige kampene.

STOR RUTINE SOM SPILLER: Scott Parker fra Chelsea-dagene og i kamp med en annen midtbane-tøffing i Arsenals Patrick Vieira.

STOR RUTINE SOM SPILLER: Scott Parker fra Chelsea-dagene og i kamp med en annen midtbane-tøffing i Arsenals Patrick Vieira.

Handlet som gale sist

Sist gang London-laget var oppe var klubben svært aktive på overgangsmarkedet. Hele 13 navn ble hentet inkludert Mitrović og de tidligere Liverpool-spillerne Ryan Babel og Lazar Marković. 

– Bobby Reid, Anthony Knockaert og Ivan Cavaleiro er alle spillere som jeg forventer at sitter på benken om de riktige signeringene blir gjort. Aboubaker Kamara vil være overflødig. Mindre kjente navn som Onomah og Kebano har vist at de kan tilpasse seg Scott Parkers taktikk og spille nøkkelroller i enkelte øyeblikk. 

Så langt har kun amerikanske Antonee Robinson blitt kjøpt, men klubben skal ønske å beholde en av nøkkelspillerne fra i fjor.

– Harrison Reed imponerte stort på defensiv midtbane på lån fra Southampton. Fulham så mye mer stabile ut med Reed foran forsvaret og det ble lettere å linke opp med angrepsspillerne. Klubben bør være desperate etter å kjøpe han permanent. 

I tillegg til de 13 så kom seks mann på lån, deriblant VM-vinner André Schürrle og norske Håvard Nordtveit. Det endte likevel med 19.-plass og nedrykk, ti poeng opp til streken. Laget slapp inn hele 81 mål, suverent flest i Premer League den sesongen. 

– De trenger desperat en høyreback da Cyrus Christie ikke er god nok i toppdivisjonen. I angrepet så trenger Fulham litt mer Premier League-erfaring bak Mitrovic. Jeg tror at Parker ser etter litt mer fart for å bryte forsvarslinjer og mate midtspissen.

Liverpools 10 siste møter med Fulham (8-0-2):
26. januar 2011 (h) 1-0
9. mai 2011 (b) 5-2
5. desember 2011 (b) 0-1
1. mai 2012 (h) 0-1
22. desember 2012 (h) 4-0
12. mai 2013 (b) 3-1
9. november 2013 (h) 4-0
12. februar 2014 (b) 3-2
11. november 2018 (h) 2-0
17. mars 2019 (b) 2-1

Har du innspill til journalisten?
[email protected]