Et London-lag kommer til å følge Leeds og West Bromwich opp i Premier League

Fulham slo Cardiff City og er klare for playoff-finalen.

30. jul 2020 kl 22.45 Arild Skjæveland

Fulham hadde allerede et strålende utgangspunkt etter å ha slått Cardiff 2-0 på bortebane tidligere denne uken.

Det ble spennende i noen få sekunder, da Curtis Nelson headet inn 0-1 for gjestene etter en corner - men så scoret Fulham umiddelbart fra avspark, og Fulham hadde igjen en tomålsledelse i oppgjøret.

1-1 holdt seg til pause, selv om Fulham kunne ha scoret både to, tre og fire ganger i omgangen.

Etter pause ble det umiddelbart spennende igjen, da Lee Tomlin scoret 1-2 for gjestene. Ett mål til ville være nok for ekstraomganger. Fem minutter på overtid fikk Robert Glatzel en stor mulighet, men sendte volleyen over mål. Med 3-2 sammenlagt er Scott Parkers Fulham klare for Wembley.

Møter Brentford i finalen

Det blir altså et London-oppgjør i playoff-finalen på tirsdag om den siste opprykksplassen til Premier League. Leeds United og West Bromwich Albion rykket direkte opp som nummer én og to på tabellen i Championship.

Brentford er et lag Liverpool kun har møtt 15 ganger i historien. Det har endt med ni seire, tre uavgjorte og tre tap. De siste 40 årene har det kun vært møter i cupen. Sist lagene møttes i ligaen var i 1947! Da endte det 1-1 på Griffin Park.

Fulham har kun hatt én sesong i Championship etter nedrykket i 2018/19-sesongen. Da vant Liverpool 2-0 hjemme på Anfield, og 2-1 på Craven Cottage etter et sent straffespark av James Milner.

Playoff-finalen spilles på Wembley tirsdag kl. 20.45.