Fem ting om kampenEndelig en opptur, fornyet optimisme og tre uker med godt humør. Liverpool har mye å spille for i vårsesongen

Liverpool tok en svært viktig seier på Molineux.

15. mar 2021 kl 23.08Arild Skjævelandaskjaeveland

En opptur i Premier League! Liverpool slo Wolverhampton på Molineux, og dét var viktig før en tre uker lang pause!

Endelig en ledelse til pause igjen

Liverpool har ikke ledet en Premier League-kamp til pause siden borteseieren mot Tottenham 28. januar. Også da kom scoringen på overtid av førsteomgangen, ved Roberto Firmino.

Scoringer i førsteomgangen har vært et stort problem den siste tiden. Totalt har de røde 20 mål i ligaen før pause på sesongens 29 første ligakamper. Etter pause har de scoret 28.

Nå må det tas med at Liverpool egentlig ikke har ledet så mange ligakamper i det hele etter jul.

Det var et strålende angrep. De røde hadde slitt med å skape så mange store muligheter, men her stemte det, og det gikk fort. Nat Phillips vant duellen, ballen havnet hos Sadio Mané, som spilte til Mohamed Salah. Tilbake til Mané, som sendte ballen videre til Diogo Jota på én touch. Han avsluttet kjapt, og fikk ballen i nettet via sin tidligere lagkamerat Rui Patricio. En klassescoring, der alle de tre angriperne var involvert.

Det var en ketsjupeffekt for Jota i høst da han begynte å score. Det var det også i tiden hans i Wolverhampton, der han scoret mye i perioder. La oss håpe at dette er starten på en ny slik periode.

Thiago er fantastisk på mye – men så var det dette med å være på etterskudd

Thiago Alcantara gjør en del ting med ballen som ingen andre Liverpool-spillere gjør. Kanskje heller ingen andre spillere i Premier League. Han er fantastisk når han får tid med ballen, og ser løsninger veldig få gjør etter ham.

Et eksempel er den glimrende ballen frem til Gini Wijnaldum, som igjen spiller Mané alene med keeper.

Men så har han en annen side, som har vært veldig tydelig etter at han kom inn igjen på laget rundt nyttårstider. Han lager er en veldig unødvendige frispark, og er veldig på etterskudd. Av og til blir det også ganske stygt.

Det var ingen overraskelse da han etterhvert ble tildelt det gule kortet av Craig Pawson. Det kom som et resultat av veldig mange forseelser, der kanskje noen av de tidligere ville vært mer naturlig å gi på. Men det gjør også at han må være mer forsiktig og trekke seg fra dueller i lang tid, noe som er dumt mot akkurat en motstander som Wolves.

Det var nok grunnen til at han ble tatt av banen allerede etter 67 minutter. Han likte det ikke selv, og var overrasket, men det var nok ikke mange andre som var overrasket.

SCORING: Diogo Jota scoret mot gamleklubben.

SCORING: Diogo Jota scoret mot gamleklubben.

Marginer vår vei!

Wolverhampton kunne fått et straffespark allerede i åpningsminuttene, da Alisson Becker kom ut for å fange et innlegg fra Adama Traoré, glapp ballen, og løp ned Nelson Semedo.

Spillet ble vinket videre, ingenting ble gitt, og Liverpool slapp med skrekken. Endelig skulle de røde ha marginene på sin side med en slik situasjon. Det er flere dommere som ville dømt straffespark der. De røde har fått billigere straffer imot tidligere denne sesongen…

Så var det kanskje noen som ropte på straffespark for Sadio Mané da han nesten rundet Rui Patricio. Mané gikk ikke i bakken, den ble heller ikke gitt, eller vurdert, og det var heller ingen store protester… Så vi får si det utlignes. Vi vet om andre spillere som ville kastet seg i en slik situasjon, og kanskje fått straffesparket.

OPPTUR: Liverpool sørget endelig for en opptur i Premier League.

OPPTUR: Liverpool sørget endelig for en opptur i Premier League.

Lite finspill, men nå må det være lov å glede seg

Det var ikke den beste kampen Liverpool har spilt denne sesongen, men slik situasjonen har blitt i Premier League i 2021 må de være lov å glede seg litt over denne i kveld.

Og hvor viktig er det ikke for humøret å vinne den siste kampen før en landslagspause. Spesielt når landslagspausen denne gang blir på tre uker og ikke to.

Det er så tett i Premier League at en dette kan gi et lite håp om at ikke ligakampene skal bli helt meningsløse denne våren. Topp fire er utrolig nok ingen umulighet, og på fredag er det trekning av kvartfinalene i Champions League.

Litt fornyet optimisme og tre uker i bedre humør – dette trengte vi!

}

Første bruk av hodeskadebytte i en Liverpool-kamp

6. februar ble det innført et ekstra bytte for hodeskader i Premier League. Det betyr at et lag kan gjøre et ekstra bytte dersom det er hodeskader, selv om de har brukt opp sine tre bytter. 

Det fikk Wolverhampton bruk for i kveld. Vi fikk ingen gode repriser på akkurat hva det var som skjedde med den portugisiske målvakten, men han ble liggende strak ut etter at Salah hadde satt ballen i mål. Målet ble annullert for offside. Det skal ha vært en kollisjon med Conor Coady sitt kne.

John Ruddy kom inn. Det er en spiller røde supportere kanskje vil huske fra tiden hans i Norwich. Den tidligere Everton-keeperen hadde et mareritt mot Luis Suarez, og slapp inn hele 12 mål fra Luis på sine kamper mot Liverpool.

Sju minutter ble lagt til, og 18 ble spilt. Byttet gjorde at Jürgen Klopp også ville fått muligheten til å gjøre et fjerde bytte dersom han ønsket det – men det var noe han valgte å ikke benytte seg av.

Vi ønsker Rui Patricio god bedring, og håper at det ikke er så alvorlig som det så ut. Slike scener liker vi ikke å se.