Slik reagerer Klopp på trekningen– Det blir tøft og spennende, men det er bare kult

Liverpool skal møte Real Madrid i kvartfinalen av Champions League.

19. mar 2021 kl 14.46Arild Skjæveland

Fredag ble trekningen av Champions League-kvartfinalene gjort. De helrøde skal møte Real Madrid over to kamper, og avslutter hjemme på Anfield. Vinneren vil møte vinneren av Porto og Chelsea i en semifinale.

Liverpoolfc.com har fått det første intervjuet med Liverpool-manager Jürgen Klopp etter at trekningen var klar. 

– Det er spennende. Spennende. Det er åpenbart en tøff trekning, men det er greit for meg, for dersom du ser på de andre lagene tenker du «åh herregud», for de er alle veldig sterke, og alle har kvalitet, det er klart. Jeg ser virkelig frem til disse kampene, sier Liverpool-sjefen.

– Det er bare litt over to år siden vi sist møtte dem, og det var en tøff kveld for oss. At vi nå får muligheten til å møte dem igjen er kult, sier han.

– Det er bare kult

Klopp håper at laget hans får spille hjemmekampen på Anfield. Begge kampene mot RB Leipzig i åttendedelsfinalen ble spilt på Puskas Arena i Budapest – og det vil heller ikke være krise om de røde må tilbake dit.

– Jeg vet at dette er i en annen runde, og vi vet ikke hvor vi kommer til å spille og slike ting, men det er greit. Dersom det blir i Budapest, så er det greit. Det er i orden for oss. Hjemmekampen kan forhåpentligvis bli på Anfield, dette ville vært flott, sier tyskeren.

– Så nei, jeg har ingenting negativt å si. Ingenting negativt faktisk. Det er bare kult, sier han.

Klopp har møtt den spanske storklubben sju ganger som manager. Én gang med Liverpool, og hele seks ganger med Borussia Dortmund. Han har tre seire, én uavgjort og tre tap på sine sju kamper mot dem.

– Mot Dortmund var det litt slik da trekningen ble gjort for gruppespillet, at vi hadde hatt dem i gruppespillet, og hatt dem i utslagsrundene. Det var dem eller Arsenal, alltid måtte vi møte en av de to. Med Liverpool har vi kun møtt dem én gang, og det er greit.

– Det er alltid tøft. Jeg tror dette blir første gang jeg spiller mot dem uten at Cristiano Ronaldo er der, og trolig første gang uten at Gareth Bale er der. Men Sergio Ramos er der så klart, Raphael Varane er der fortsatt, Toni Kroos er der fortsatt, Luka Modric er der fortsatt, Casemior er der fortsatt, Dani Carvajal er der fortsatt, Karim Benzema er der fortsatt, sier han.

– De har noen unge lovende spillere, og etablerte spillere i tillegg til det. Igjen – jeg ser virkelig frem til det.

Ville unngå engelsk motstand

Liverpool kunne trukket Manchester City eller Chelsea, men det gjorde de ikke. Chelsea kan bli motstander i en eventuell semifinale, mens City kan møtes i en mulig finale i Istanbul.

– Vi er alle like. Bayern ønsker ikke å spille mot Dortmund for eksempel, fordi de er fra samme land. For oss var det City og Chelsea…

– Dersom du kan unngå det så lenge som mulig, så gjør du det, men uansett var det klart at vi kom til å møte en tøff motstander.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]