Real Madrid må spille «El Classico» midt mellom de to kvartfinalene

Zinedine Zidane får ikke mulighet til å spare spillere til returen.

19. mar 2021 kl 13.10Arild Skjæveland

Liverpool har trukket Real Madrid i kvartfinalen av Champions League. De røde starter med bortekamp først, men kampen skal ikke spille på ærverdige Santiago Bernabeu.

Den skal spilles på Estadio Alfredo Di Stefano, treningsbanen som tar 6000 tilskuere. Dette er fordi det er stor ombygging av Santiago Bernabeu, som skal stå klar igjen i 2022.

Kampen vil spilles 6. eller 7. april. Returoppgjøret på Anfield spilles uken etter – 13. eller 14. april. Det er ventet at UEFA vil bekrefte datoene i ettermiddag.

«El Classico» i mellom

Liverpool har faktisk kun én kamp før kvartfinalen. Det er borte mot Arsenal, i en kamp som foreløpig er satt opp søndag 4. april kl. 17.30. Dersom kvartfinalen blir satt opp som tirsdagskamp, blir denne kampen spilt lørdagen som opprinnelig planlagt.

Real Madrid har kamp borte mot Celta Vigo i morgen, før også de tar landslagspause. Før kampen mot Liverpool, skal de spille hjemme mot Eibar lørdag 3. april.

Så blir det tøffere… «El Classico» mellom Real Madrid og Barcelona er satt opp lørdag 10. april kl. 21.00, midt mellom de to kvartfinalene. Det betyr at Zinedine Zidane ikke vil få mulighet til å spare noen spillere til returoppgjøret på Anfield. Både Real Madrid og Barcelona er med i kampen om La Liga-troféet – selv om det er Atletico Madrid som leder.

Liverpool jakter topp fire-plassering, og har hjemmekamp mot Aston Villa den samme lørdagen. De røde er heller ikke i en posisjon der de kan avgi så mange poeng, men presset vil være mindre på Jürgen Klopp om å kjøre fullt lag i akkurat den kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]