Kan gå glipp av store summer

Viktige inntekter kan gå tapt.

14. mar 2021 kl 16.39Jens Bessesen

The Athletic har kalkulert hvor mye Liverpool kan tape om de ikke skulle klare å kvalifisere seg til neste års Champions League. I det kompliserte regnestykket har de regnet med at de røde vil bli med i neste års Europa League, og de har lagt inn reduserte prispenger i Premier League i tillegg til å ha sett på hvor mye man kan forvente å få inn i årets Champions League.

Med disse faktorene har de estimert at Liverpool vil tape rundt 50 millioner pund. Liverpool har imidlertid selv vært litt mer optimistisk, og kalkulert summen til om lag 40 millioner pund, om det i det minste skulle bli Europa League-kvalifisering. Da ville kontraktskostnader bli redusert ettersom det ligger klausuler i mange av kontraktene som belager seg på spill i Champions League.

Ingen straff fra Nike

Videre skriver The Athletic at Liverpools avtale med Nike, som er verdt 30 millioner pund per sesong, ikke blir redusert om Liverpool tilbringer en sesong utenfor Europas fineste selskap. Skulle det imidlertid skje to sesonger på rad, vil Nike betale mindre.

Liverpool vil for øvrig gå glipp av de to millionene pund som betales som bonus hvis man vinner Premier League, men kan fremdeles hente inn fire millioner pund fra utstyrsleverandøren om de henter sin europatittel nummer syv.

Avtalen Liverpool har med Nike er i utgangspunktet lavere enn de 45 millionene de tjente årlig med New Balance, men Liverpool håpet å hente inn mye av dette ved å få 20 prosent av det Nike selger av Liverpool-produkter. Ifølge The Athletic har imidlertid pandemien bremset salget.

«Liverpools økonomiske situasjon er god, men klubben har ikke de økonomiske musklene til Manchester City og Manchester United i overgangsmarkedet. Siden sommervinduet i 2019 har Liverpool brukt 4 millioner pund netto, mens United, City, Arsenal og Tottenham alle har brukt over 150 millioner pund hver i samme periode», skriver de.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]