Dette er lagene Liverpool kan møte i kvartfinalen

Liverpool har gode minner fra møter med flere av lagene som kan bli motstander i kvartfinalen.

11. mar 2021 kl 08.45Jens Bessesen

Liverpool tok seg komfortabelt videre i kvartfinalen da RB Leipzig ble slått 4-0 sammenlagt etter to oppgjør i Budapest i åttedelsfinalen i Champions League.

Dermed er Jürgen Klopps menn tilbake på sporet i Europa etter å ha røket ut i åttedelsfinalen i fjor. De to gangene Liverpool har vært i kvartfinalen under Klopp, har det gått hele veien til finalen. Både i 2018 og 2019 skjedde det, og på siste forsøk vant Liverpool turneringen for sjette gang.

Allerede videre

Vi har sett på hvilke lag som kan vente i kvartfinalen og hvordan de har gjort det så langt i turneringen. 

Tirsdag ble det klart at Porto er inne blant de åtte beste i årets turnering etter en sterk seier over Juventus. Portugiserne ledet 2-1 etter hjemmekampen, og klarte på imponerende vis å holde seg inne i bortekampen til tross for at de spilte store deler av andre omgang og hele ekstraomgangene med en mann mindre. Til slutt endte det 4-4 sammenlagt og Porto gikk videre på bortemål. Liverpool møtte Porto på veien mot finalen både i 2018 og 2019. I 2018 vant de røde 5-0 sammenlagt i åttedelsfinalen, mens det året etter ble 6-1 sammenlagt i kvartfinalen.

Også Borussia Dortmund tok seg tirsdag videre etter et målrikt dobbeltoppgjør mot Sevilla. Tyskerne vant 5-4 sammenlagt, og Erling Braut Haaland scoret fire av målene. Sist Liverpool møtte Dortmund var i Europa League-kvartfinalen i 2016. Liverpool gikk videre på dramatisk vis da Dejan Lovren satte inn vinnermålet på overtid.

Onsdag gikk PSG videre på bekostning av Barcelona, med 5-2 sammenlagt. Franskmennene er ledet av mannen som tapte finalen mot Liverpool i 2019, Mauricio Pochettino. Samme sesong møttes Liverpool og PSG i gruppespillet. Begge lag vant hver sin kamp - på Anfield ble det 3-2 til Liverpool, mens det ble tap 2-1 på Parc des Princes. PSG var i finalen i Champions League forrige sesong, men tapte mot Thiago og Bayern München. 

Favoritter til å gå videre

Fortsatt skal fire åttedelsfinaler avgjøres. Returoppgjørene spilles tirsdag og onsdag neste uke. 

Real Madrid har fått et forsprang på Atalanta og har fått et forsprang etter møtet i Italia. Spanjolene leder 1-0, og selv om de har slitt med å finne sin gamle form, pleier de å levere i Europa. De vant både i 2016, 2017 og på bekostning av Liverpool i 2018. Atalanta har ikke like mye erfaring i turneringen, men var i kvartfinalen i fjor. I gruppespillet tapte de hele 5-0 hjemme mot Liverpool, men vant 2-0 på Anfield.

Manchester City har aldri vunnet Champions League til tross for at de alltid nevnes blant favorittene. Nå ser de igjen ut til å gå til kvartfinalen. De leder 2-0 over Borussia Mönchengladbach etter første møte. For City sier det ofte stopp i kvartfinalene, noe det også gjorde mot Liverpool i 2018. I fjor tapte de mot Lyon. 

Fjorårsvinner Bayern München ser sterke ut også i år, og er nærmest sikret en plass i kvartfinalen etter at de slo Lazio 4-1 i det første oppgjøret. Tyskerne fosser videre og er blant favorittene, men for Liverpool trenger man ikke gå lenger tilbake enn seiersåret 2019 for å finne sist Bayern ble slått. Etter 0-0 på Anfield slo Liverpool til med en råsterk 3-1-seier i München.

I det siste oppgjøret mellom Atletico Madrid og Chelsea er det London-laget som har fått en fordel og leder 1-0 før det avgjørende oppgjøret. En sterk seier mot laget som topper tabellen i La Liga. Liverpool røk som kjent mot Atletico i fjor, mens det mot Chelsea har blitt en rekke avgjørende kamper i turneringen - blant annet semifinalene i 2005 og 2007. 

Kvart- og semifinalene trekkes fredag 19. mars. Kvartfinalene spilles 6/7 april og 13/14 april

Har du innspill til journalisten?
[email protected]