Håper Champions League kan redde sesongen

Liverpool-managerens laguttak mot Fulham tyder på at han satser alt på ett kort - å vinne Champions League.

8. mar 2021 kl 23.00Einar Kvande

Liverpool er helt nede på åttendeplass i Premier League, og etter Chelsea og West Hams seiere i kveld virker det nå svært lite sannsynlig at de røde skal komme inn blant topp fire i Premier League. Med ti kamper igjen å spille er Jürgten Klopps mannskap hele sju poeng bak Chelsea på fjerdeplass, og dersom The Hammers vinner sin hengekamp vil det bli åtte poeng opp til den siste plassen som gir Champions League-spill neste sesong.

Det kan dermed virke som at Liverpools beste mulighet til å få spille Champions League neste sesong er å vinne årets turnering. Derfor rettes nå alt fokus mot onsdagens returkamp mot RB Leipzig i Budapest. Liverpool leder som kjent 2-0 fra det første oppgjøret mellom lagene, som teknisk sett var en bortekamp for Liverpool, selv om begge kampene spilles i den ungarske hovedstaden.

– Neste kamp er i en annen turnering, hvor vi har gjort det ganske bra så langt. Men dette blir en tøff kamp, det er klart. Vi må sørge for at vi er klare for det, siteres Klopp av Daily Mail.

– Det er ingen garanti for at vi vil ta oss videre, men dersom vi klarer det vil det gi oss selvtillit. Deretter skal vi spille mot Wolves, som også er en tøff kamp. Deretter har vi et par uker fri på grunn av landskampene og slike ting. Vi må utnytte den tiden. Vi får håpe de spillerne som reiser bort på landskamper kommer helskinnet hjem, slik vi alltid gjør.

– Deretter har vi 10 kamper til, så det er 30 poeng å spille om. Vi vil forsøke å ta så mange av dem som mulig.

– Vi må ha en mer fulltallig tropp enn vi har nå

Daily Mail tror at både Diogo Jota og Fabinho vil starte mot Leipzig, etter at de var tilbake fra langvarige skader i kampen mot Fulham. Midtstopperne Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip vil neppe være tilbake i spill igjen denne sesongen, mens Jordan Henderson trolig vil være tilbake tidsnok til å spille en viktig rolle i innspurten av sesongen.

– For å bli et suksessfullt lag igjen, og være det beste laget vi kan være, er det selvsagt viktig at vi har en skadefri tropp, slår Klopp fast.

– Vi må ha en mer fulltallig tropp enn vi har akkurat nå, det er åpenbart. Men dette tenker vi ikke på nå. Vi tar bare en kamp om gangen. Det er den eneste måten å gjøre det på. Du må kun konsentrere deg om neste kamp, og forsøke å vinne den.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]