Klopp sier at dette er bunnpunktet hans som manager

Jürgen Klopp var kort med media etter at laget hans tapte igjen.

7. mar 2021 kl 18.00Arild Skjæveland

Liverpool har ikke klart å vinne på åtte hjemmekamper i ligaen. Det har ikke skjedd siden 1955. Laget har tapt seks strake kamper på Anfield – det har aldri skjedd før.

De helrøde var nest best mot et Fulham-lag som ligger på 18. plass i ligaen på sin egen hjemmebane. Jürgen Klopp gjorde sju bytter til denne kampen, og stilte med sitt 20. ulike midtstopperpar for sesongen. Det fungerte ikke.

– Det er klart at vi måtte tilpasse oss. Vi startet ganske bra, spilte direkte, og Mo ga dem problemer. Vi klarte ikke å avslutte situasjonene, og så var Fulham gode, oppsummerer Klopp på sin pressekonferansen.

– Forsvarsrekken vår var helt ny. Det ble spilt baller i bakrom, og vi måtte løpe mye fordi vi ikke sto høyt nok eller var feilplassert, og slapp inn et mål, sier han videre.

Det tok lang tid før de røde klarte å skape noen sjanser for å score et utligningsmål.

– Vanligvis vil jeg si at det ikke er noe problem å ligge under 1-0. Det er en vanlig stilling, og er en av tre mulige stillinger, men for oss er det annerledes for øyeblikket. Vi måtte løfte oss, og guttene gjorde det. Vi startet andreomgangen bra, men igjen – vi scoret ikke, sier han til BBC.

Bunnpunkt som manager

Klopp har vært gjennom veldig tøffe perioder i sin managerkarriere med både Mainz og Borussia Dortmund. Etter kampen fikk han spørsmål om dette var hans bunnpunkt i managerkarrieren.

– Jeg skulle ønske jeg kunne si nei, men ja, det er det. Det er ikke noe problem. Jeg trenger ikke alltid å ha de beste tider. Dette laget er et ekstremt lag. Vi har hatt en ekstrem suksess, og nå har vi en ekstrem situasjon, men vi kommer til å kjempe oss gjennom det, sier han videre.

– Det var ikke godt nok. Vi slapp inn et mål, vi scoret ikke, og vi tapte kampen. Det er ikke godt nok. Jeg har forsøkt å forklare det. Jeg ønsket å gjøre endringer, og det tar tid å tilpasse seg, og spesielt når du vet at Fulham er i god form.

Han fikk spørsmål av Sky Sports om hva som nå er målet for resten av sesongen.

– Det er å vinne fotballkamper. Jeg må ikke stå her og si at vi kjemper for det ene eller andre, sier han.

Onsdag skal Liverpool møte RB Leipzig i Champions League. Nå står det enda mer på spill i den kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]