Klopp kom med melding til de som begynner å tvile på prosjektet hans

Liverpool-manageren tror supporterne forstår hvorfor ting har blitt som det har blitt.

6. mar 2021 kl 08.42Arild Skjæveland

På Jürgen Klopps aller første dag som Liverpool-sjef i oktober 2015, kom han med en setning til supporterne som har blitt legendarisk: «We must turn, from doubters, to believers».

Liverpool-supportere hadde sluttet å tro på laget og klubbens muligheter til å komme tilbake til toppen, og det var en innstilling Klopp ønsket å endre på. Det klarte han raskt å få til – og atmosfæren på Anfield ble raskt helt annerledes enn den hadde vært.

Etter fem år der alle piler har pekt oppover, er Liverpool nå inne i en fryktelig tung periode. De røde har for første gang tapt fem kamper på rad på Anfield, og har ikke scoret fra åpen spill på sin hjemmebane siden 27. desember. 2021 har vært et elendig år.

– Det er lett å ha troen når ting går bra, men slik det er nå, kan jeg ikke egentlig fortelle folk hva de skal tenke. Da jeg sa det (om å snu supporternes innstilling, fra tvilere til troere), var det ikke opp til meg om folk ville følge det eller ikke, sier Klopp til Liverpool Echo

– Dersom du ønsker å betvile trenerne og ikke laget, om du ønsker å ha dine tvil om meg, så tror jeg det er mulig å gjøre det etter de resultatene vi har hatt.

Tror supporterne vil forstå

Klopp tror supporterne vil ha forståelse for hvorfor ting har gått slik som det har gått denne sesongen.

– Min forståelse er at dersom du virkelig er med oss, så skjønner du situasjonen vi er inne i, og ser at dette er et veldig vanskelig år, der det blir enda mer spesielt å stå sammen. Jeg er ganske sikker på at dersom stadion var full, ville flesteparten like kampene, og når vi taper, vil de være tilbake til neste kamp fulle av tro, positivitet og optimisme, sier han.

– Disse guttene har ikke forandret seg, men situasjonen har endret seg dramatisk. Grunnen til at situasjonen vår er som den er, er definitivt på grunn av skadene vi har hatt, sier Liverpool-manageren.

Han drar også frem kampen mot Chelsea.

– Den kvelden hadde vi et godt lag på banen, mot et annet veldig bra lag, og da kan du alltids tape en slik kamp. I de avgjørende øyeblikkene må du være bedre enn dem, men det var ikke vi denne gang. Det sier ikke mye om spillerne våre generelt, men det sier mye om situasjonen.

– Dersom noen vil tvile på oss, så kan jeg ikke endre på det så klart – men om noen vil ønske oss lykke til igjen i fremtiden, vil han eller hun være velkommen.

Liverpool - Fulham spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]