– Dette er noe helt annet enn det som skjedde med meg i Dortmund. Dette er mye verre

Jürgen Klopps siste sesong på Westfalenstadion var tøff – men ikke i nærheten av dette, sier han.

6. mar 2021 kl 23.50Arild Skjæveland

Etter flere år med stor suksess som Borussia Dortmund-trener, fikk Jürgen Klopp det veldig tøft i hans siste sesong.

Det var i 2014/15-sesongen, og Dortmund lå lenge langt nede på tabellen. Etter en god vårsesong, klarte de å ende på sjuendeplass. Den sesongen fikk de alvorlige skader på spillere som Nuri Sahin, Mats Hummels, Marco Reus og Ilkay Gundogan.

Manageren ble spurt om den sesongen kan sammenlignes med det han nå går gjennom i Liverpool.

– Det er klart… Jeg er Jürgen Klopp, og jeg var i Dortmund. Jeg hadde en situasjon i Dortmund etter en veldig lang suksessfull periode, da noe skjedde. Men det er ikke så lett. Det er ikke en gang i nærheten. Situasjonen i Dortmund var ikke halvparten så ille, sier Klopp til Sunday Mirror

– Med tanke på skader, var det ikke en gang halvparten så ille som det er her. Ikke halvparten. Og vi hadde mye færre poeng etter første del av sesongen. Forskjellen var at vi hadde skader, og det var grunnen. Første del av sesongen var lik, og i andre halvdel av sesongen kom alle tilbake. Jeg visste etter den siste kampen i første halvdel av sesongen at vi kom til å få en vinterpause, og jeg visste da vi startet oppkjøringen mot andre halvdel at alle ville være tilbake.

Han mener det ikke er sammenlignbart.

– Det er en helt annen situasjon, for ingen, så godt som ingen, kommer tilbake denne sesongen. Det er ikke et problem, men du kan bare ikke sammenligne. Du må finne løsninger, og det stopper ikke der. Du endrer, endrer og endrer igjen. Du må endre, og ting fungerer ikke. Du kan ikke si «kom igjen, la oss være slik som dette» eller noe. Vi jobber med det.

Har ikke tenkt på Champions League

– Det er ikke så enkelt som at fordi du har vært i denne situasjonen for sju-åtte år siden, og det skjer igjen nå, så kan du sjekke i boken der du skrev alle notatene dine og se «åja, det er det vi skal gjøre», sier Klopp videre.

– Det eneste du kan gjøre er å jobbe så hardt som du kan, og kjempe så mye som du kan for å spille så godt som du kan, for å vinne kamper. Det er det som endrer alt, sier han.

Klopp fikk spørsmål om Champions League, der Liverpool møter RB Leipzig til onsdag. Reporterne ønsket å vite om det nå var prioriteten hans siden det har gått så dårlig i ligaen.

– Vi møter Fulham neste, og tre dager etterpå er det Leipzig. Vi er ikke i den neste runden ennå, sier han.

– Du kan ikke tenke på å vinne Champions League, fordi vi fortsatt må komme oss gjennom tøffe runder, og denne runden er også tøff. Jeg tenker ikke så langt frem. Vi får se hvem vi kan bruke mot Fulham, og se hvem vi kan bruke på onsdag mot Leipzig. Det er ikke fordi vi har gitt opp Premier League eller noe. Det vil aldri skjedd. Det er ingen kamper der vi kan spille og bare tape. Liverpool er for stor klubb, og det er for mange mennesker som interesserer seg.

– Vi spiller ikke kamper bak lukkede dører uten kameraer slik at du bare leser om resultatene i nyhetene. Vi spiller foran våre folk, og vi kjenner på ansvaret. Vi føler det hver kamp, og vi må absolutt alt det vi har for å vinne . Når det ikke skjer, og folk tenker at det ikke er nok, så endrer det ikke på innstillingen vår. Vi prøver igjen neste gang.

Liverpool - Fulham spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo

Har du innspill til journalisten?
[email protected]