Leicester snudde til seier på slutten. Nå er avstanden 10 poeng

Det så lenge ut til å bli en grei lørdag for Liverpool.

6. mar 2021 kl 23.03Arild Skjæveland

Det så lenge ut til å bli en brukbar lørdag for Liverpool og håpet om at torsdagens tap ikke skulle være spikeren i kisten for topp fire-håpet.

I lørdagens første kamp hadde Burnley og Arsenal spilt 1-1, i en kamp der VAR igjen kom i fokus, etter at Arsenal ble snytt for et veldig klart straffespark etter hands. Det var Kevin Friend som satt i VAR-rommet. Han skal dømme Liverpool - Fulham på søndag…

Kampen andre kamp var mellom Sheffield United og Southampton. Southampton har slitt voldsomt etter årsskiftet, men klarte å vinne denne kampen 2-0. Takumi Minamino var tilbake fra start, og spilte 88 minutter. Han var ikke direkte involvert i noen av scoringene. De tidligere røde Danny Ings og Rhian Brewster spilte også kampen. Ings måtte ut med skade etter 13 minutter, og Brewster hadde nok en skuffende kamp på topp. Han ble byttet ut i det 68. minutt.

Aston Villa tok imot Wolverhampton på Villa Park, og er slik plassert på Premier League-tabellen at de vil gå forbi Liverpool dersom de vinner hengekampene. Her klarte de kun 0-0. De står på 40 poeng, tre bak Liverpool, med én kamp til gode. Liverpool har ett mer plussmål.

Leicester snudde det

Lørdagens siste kamp var den mest aktuelle for Liverpool, da Brighton tok imot Leicester City. Leicester sliter med mange skader, og har også slitt med formen. Det er et lag Liverpool trolig må ta igjen og passere dersom det skal bli topp fire.

Det så veldig lyst ut da Adam Lallana scoret for vertene etter 10 minutter, og Brighton hadde flere sjanser til å score flere mål. Etter at timen var spilt utlignet Kelechi Iheanacho. Igjen hadde Brighton sjanser til å ta det, men etter en keepertabbe av Robert Sanchez, fikk Daniel Amartey heade inn vinnermålet i det åpne nettet, tre minutter før ordinær tid.

Det var ikke resultatet Liverpool ønsket seg, og tar Leicester opp på 53 poeng. 10 poeng foran Liverpool, med én kamp mer spilt. Leicester er også slått ut av Europa League nå, og kan fokusere alt på topp fire.

}


Kampen mot Fulham på søndag må rett og slett vinnes…

Liverpool - Fulham spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo

Har du innspill til journalisten?
[email protected]