Så dårlig har det faktisk gått siden Liverpool knuste Palace 7-0

Liverpools fall denne sesongen er ikke til å tro.

Aller helst vil vi de fleste at denne sesongen bare skal bli over og glemt så snart som mulig. Etter 68 ligakamper uten tap på Anfield, har de helrøde nå tapt fem kamper på rad på sin egen hjemmebane for første gang i historien.

Det er vondt å snakke om, skrive om og lese om, men vi blir nødt å se på hvor dårlig Liverpools form faktisk er og har vært de siste månedene. Grunnene til det er mange – og det handler om en skadesituasjon som er helt ekstrem.

Vil du skåne deg selv for tallene, kan det anbefales å heller lese en annen artikkel fra og med nå, for dette er lesestoff som kan ødelegge helgen.

Scoret på alt og toppet tabellen

Liverpool hadde store skadeproblemer i forsvar, men vant fortsatt kamper i november og desember. Det var ikke alltid like overbevisende, men resultatene kom på løpende bånd, slik vi har vært vant med fra de siste tre sesongene.

19. desember dro Liverpool til Selhurst Park, og vant 7-0. De rødes største borteseier i ligaen gjennom tidene. Roberto Firmino og Mohamed Salah scoret to mål hver. Seieren kom to dager etter at Jürgen Klopp hadde blitt kåret til årets manager i verden av FIFA.

Resultatet gjorde at Liverpool kunne feire jul på toppen av tabellen, to poeng foran Everton med én kamp til gode.

TABELL: Slik lå det an etter at Liverpool hadde slått Crystal Palace. Tabellen er hentet ut fra NIFS (Norsk Internasjonal Fotballstatistikk).

TABELL: Slik lå det an etter at Liverpool hadde slått Crystal Palace. Tabellen er hentet ut fra NIFS (Norsk Internasjonal Fotballstatistikk).

Kun fire lag har vært svakere siden

Etter at julefeiringen var over, Boxing Day hadde passert, og Liverpool skulle møte West Bromwich på Anfield 3. juledag, snudde alt.

Liverpool dominerte fullstendig, og ledet kampen etter at Sadio Mané hadde gitt de røde ledelsen etter 12 minutter. Da det gjensto åtte minutter, klatret Sami Ajayi på Fabinho etter en dødball, og headet ballen via stolpen og i mål. Sam Allardyce kunne juble for ett uventet poeng på Anfield.

Målet til Mané er det siste målet Liverpool har scoret fra åpent spill på Anfield. Det var 27. desember. Siden det har de røde spilt over 10 timer på sin hjemmebane i ligaen uten å score mål fra åpent spill…

Resultatene siden Palace-kampen har rett og slett vært katastrofale.

Liverpool har spilt tretten kamper, vunnet tre, spilt uavgjort i tre, og tapt sju. Målforskjellen er 11-16. Det ble scoret sju mål på 90 minutter mot Palace. Siden det har de spilt 13 kamper og kun scoret 11 mål…

ETTER: Slik er tabellen etter Liverpools 7-0 seier borte mot Crystal Palace. Tabellen er hentet ut fra NIFS (Norsk Internasjonal Fotballstatistikk).

ETTER: Slik er tabellen etter Liverpools 7-0 seier borte mot Crystal Palace. Tabellen er hentet ut fra NIFS (Norsk Internasjonal Fotballstatistikk).

Det har kun blitt tolv poeng i denne perioden. Det er en periode som er like lang som en tredjedel av en sesong…

Det er kun Sheffield United (tolv poeng, dårligere målforskjell), West Bromwich (ti poeng), Newcastle (åtte poeng) og Southampton (fem poeng) som har en svakere fangst siden Boxing Day. Liverpool er nummer 16 på tabellen i den perioden – så vidt foran Sheffield United, som har en kamp mindre spilt!

På samme tid har Manchester City vunnet 13 strake kamper, med en målforskjell på 35-5. Etter at Liverpool hadde slått Palace, var de fem poeng bak. Nå er de utrolige 22 poeng foran, og er i ferd med å vinne ligaen.

Det utrolige med situasjonen, er at det fortsatt er en realistisk sjanse for å snu dette og klare topp fire denne sesongen. Men da må det skje raskt!

Liverpool - Fulham spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.