Det gjenstår to kamper før Liverpool har tre uker fri– Vi må bruke pausen godt når den kommer

Jürgen Klopp snakket om problemene i laget etter tapet mot Fulham.

7. mar 2021 kl 22.10Arild Skjæveland

Det nærmer seg en ny landslagspause, men før det skal Liverpool spille to kamper. Først venter RB Leipzig i Champions League på onsdag, i en kamp som spilles på Puskas Arena i Budapest.

Deretter er det bortekamp mot Wolverhampton neste mandag, før Liverpool får en tre uker lang landslagspause. De røde er slått ut av FA-cupen, og får derfor en uke ekstra pause. Det føles rart å skrive det – men Liverpool har ikke en ny kamp på Anfield før 10. april – heldigvis…

På pressekonferansen etter kampen fikk Jürgen Klopp spørsmål om det var avgjørende å få spillere tilbake fra skader for å få snudd den elendige formen.

– For å vinne én fotballkamp – nei. For å være et suksessfullt lag igjen, og være det laget vi kan være når vi er på vårt beste, så må vi det for å være komplette, svarte han.

– For å bli mer komplette enn det vi er for øyeblikket, ja, det er klart, men det er ikke det vi tenker på for øyeblikket. Vi tenker virkelig kamp til kamp. Når du vinner tenker folk «hvorfor sier du det hele tiden?», men det er den eneste måten å gjøre det på. Du må tenke, konsentrere deg og fokusere på den neste kampen, og prøve igjen.

Champions League neste.

Liverpool drar tilbake til Budapest på tirsdag. Der har de røde to bortemål og et veldig godt utgangspunkt før møtet med det nest beste laget i Bundesliga.

– Den neste kampen er i en annen turnering, der vi ikke har gjort det så verst så langt, men det vil bli tøft så klart. Vi må sørge for at vi er klare til det. Dersom vi kan gå videre, noe det ikke er garanti for, så vil det kunne gi oss selvtillit, sier Klopp.

– Så har vi Wolves, som blir en tøff kamp, før vi har noen uker fri på grunn av Chelsea-kampen og landslagspausen.

Det vil være 19 dager mellom kampene mot Wolverhampton og Arsenal. Arsenal-kampen kan fortsatt bli flyttet til søndag. Da vil det i så fall være 20 dager.

– Vi må bruke den tiden. Vi håper at alle guttene som skal dra med landslagene sine kommer friske tilbake, som alltid. Da har vi ni eller 10 kamper igjen, og 27 eller 30 poeng å spille for, så det skal vi prøve på, sier han.

Lørdag ble det klart at VM-kvalifiseringskampene i Sør-Amerika avlyses, så brasilianerne Alisson Becker, Roberto Firmino og Fabinho slipper å reise.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]