The Times og Daily Mail:Klopp får penger til å forsterke laget til sommeren

Fenway Sports Group har full tillit til Jürgen Klopp, og vil at tyskeren skal lede klubben inn i fremtiden.

8. mar 2021 kl 21.32Einar Kvande

Jürgen Klopp innrømmet etter Fulham-kampen at han aldri tidligere i sin managerkarriere har følt seg så langt nede som nå, etter at Liverpool tapte sin sjette strake hjemmekamp. Et Liverpool-lag som toppet Premier League så sent som 27. desember er nå helt nede på åttendeplass, og totalkollapsen har ført til at kritikerne har kvesset pennene og spekulert rundt managerens Liverpool-fremtid.

Velinformerte Paul Joyce i The Times og Dominic King i Daily Mail melder imidlertid begge at Klopp nyter full tillit hos Fenway Sports Group, som er sikre på at tyskeren vil klare å snu den negative trenden. Klubbens eiere er nemlig av den oppfatning at de svake resultatene de siste par månedene skyldes klubbens usedvanlig lange skadeliste. 

Joyce og King skriver at FSG ikke har noen planer om å kvitte seg med Klopp etter fem fremgangsrike år under tyskerens ledelse. Begge journalistene melder at eierne vil gi 53-åringen midler til å styrke stallen selv om han ikke klarer å ta laget til Champions League neste sesong.

Langtidsskadene preger resultatene

Liverpools økonomi vil utvilsomt bli skadelidende om de røde faller utenfor Europas gjeveste klubbturnering, noe som vil komme i tillegg til de økonomiske problemene som koronapandemien skaper for fotballklubben. Likevel vil eierne finne midler til å styrke laget, melder Joyce og King.

Klopp har sagt at hans tropp ikke trenger store endringer, og dette synet skal FSG også dele. Ifølge de to journalistene tror både manageren og eierne at det automatisk vil føre til et oppsving i resultatene når man får spillere som Virgil van Dijk, Jordan Henderson og Joe Gomez tilgjengelige igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]