Hva vil et RedBird-oppkjøp i FSG bety for Liverpool FC?

I beste fall er det grunn til forsiktig optimisme.

26. feb 2021 kl 22.32Einar Kvande

RedBird Capital er ifølge rapporter fra USA i ferd med å betale 750 millioner dollar for rundt 10 prosent av Fenway Sports Group. Det verdsetter i så fall FSG til rundt 7,5 milliarder dollar totalt, og da vil Liverpool FC sannsynligvis være verdt rundt 3-4 milliarder dollar basert på dette, ifølge fotballskribent Mo Chatra.

Han tror en slik verdsetting av Anfield-klubben gjør det lite sannsynlig at Liverpool FC blir overtatt av en ekstern kjøper på kort sikt.

Det mange Liverpool-fans lurer på er om Liverpool FC vil dra direkte nytte av at RedBird kjøper seg inn i FSG. Som kjent eier FSG også Boston Red Sox, som også har en fanbase som vil håpe at FSG vil bruke pengene til å investere direkte i baseball-laget deres.

Chatra tror imidlertid at FSG kan komme til å belønne selskapets aksjeeiere ved å utbetale utbytte til dem, men han holder døren på gløtt for at FSG kan bruke noe av pengene fra salget til RedBird til et stort spillerkjøp for Liverpool til sommeren, for å gjenoppbygge sitt renome blant Liverpools fans. 

Eier Toulouse FC

RedBird eier som kjent også den franske andredivisjonsklubben Toulouse, og det hevdes at Liverpool-ledelsen er beundrere av Red Bull-modellen man opererer med mellom klubbene Salzburg og Leipzig. Med RedBird sin inntreden i FSG kan det by seg en mulighet til å etablere et lignende samarbeid med den franske klubben, der unge Liverpool-talenter kan bli utviklet i Toulouse, og at Liverpool kan sikre seg de beste spillerne til den franske klubben til spottpriser.

RedBird kjøpte også nylig et av verdens største sportsagentbyråer, Wasserman. Et byrå som har blant annet Joe Gomez på sin klientliste, og også en rekke andre toppspillere som Federico Valverde, Houssem Aouar og Gio Reyna. En slik link kan også virke i Liverpools favør.

Bakdelen med oppkjøpet er selvsagt at enda en partner skal ha medbestemmelse. 

– På dette stadiet ville jeg som Liverpool-supporter i beste fall være forsiktig optimist når det gjelder dette oppkjøpet. Det er ingen grunn til å ta helt av, og tro at Mbappe vil komme på grunn av dette oppkjøpet, skriver Chatra på Twitter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]