The Times:FSG ønsker å eie enda en europeisk fotballklubb

Samarbeidet med RedBall Acquisition Corp kan sikre FSG en minoritetsandel i nederlandsk klubb.

13. okt 2020 kl 14.23 Einar Kvande EinarKvande

Det er Paul Joyce i The Times som skriver at Fenway Sports Group er i ferd med å utvide sitt sportsimperium, ved å sikre seg en eierandel i enda en europeisk fotballklubb i tillegg til Liverpool FC.

I helgen ble det rapportert at FSG har vært i samtaler med RedBall Acquisition Corp, et selskap opprettet av baseball-lederen Billy Beane, der planene er at RedBall skal kjøpe 25 prosent av aksjonene i FSG.

FSG-eier John W Henry skal ivre for at avtalen blir fullbyrdet. Det kan føre til at FSG blir børsnotert.

FSG ønsker å etablere seg om verdens mektigste sportsinvestorselskap, og oppkjøp av enda en europeisk fotballklubb skal stå på agendaen. FSG ønsket ikke å kommentere dette da de ble kontaktet av The Times.

Gode venner

Henry og Beane har vært gode venner i en årrekke, og det var Beane som anbefalte Henry at han skulle ansette Damien Comolli som fotballdirektør i Liverpool kort tid etter at FSG kjøpte Anfield-klubben i oktober 2010. Comolli fikk sparken i april 2012.

Dersom FSG slår seg sammen med RedBall, vil Beane ifølge The Times fokusere på å utvide FSG sitt sportsimperium, som for tiden inkluderer Boston Red Sox og Roush Fenway Racing i tillegg til Liverpool FC.

Beane har en minoritetsandel i den nederlandske fotballklubben AZ Alkmaar. Han er også visepresident i baseballklubben Oakland Athletics, men det blir rapportert at han vil forlate den stillingen på grunn av farene for en interessekonflikt mellom de to baseball-klubbene dersom han kjøper en andel i et selskap som eier Red Sox.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]