Ønskereprise i Budapest

Liverpool leverte nok en god kamp mot RB Leipzig, i en forestilling som minnet mye om det første oppgjøret mellom lagene.

BOMMET ALENE MED KEEPER: Liverpool med en kjempekontring i første omgang, men Mohamed Salah klarte ikke å sette ballen forbi Peter Gulacsi.

Den vanskelige ledelsen - som ikke var så vanskelig likevel

– Det er 2-0. En av de vanskeligste ledelsene. Et mål for motstanderen kan gi oppgjøret en ny retning. Vi må være 100 prosent konsentrerte, sa Jürgen Klopp før avspark.

– Det gir ingen mening at mitt lag skal forsvare seg hele kampen. Jeg tror vi får se to lag som ser dette på samme måte. Vi er i en utslagsrunde, og vi ønsker å vise hva det betyr. Det blir spennende, la han til.

Og Klopp holdt ord. Liverpool kom kjapt ut av startblokkene, gikk offensivt til verks, og skapte en rekke gode muligheter i første omgang. De røde klarte imidlertid ikke å omsette sjansene i mål, og dermed stod det målløst til pause. Det hører med til historien at Leipzig også hadde et par gode muligheter, men det hadde ikke vært noe å sagt på om Liverpool hadde ledet med et par mål til pause.

To av de som hadde sløst bort de største sjansene i første omgang, Jota og Salah, fortsatte i samme gate også etter pause, og det var nesten utrolig at ingen av dem fikk ballen i mål før midtveis i annen omgang.

Etter 70 minutter var det imidlertid slutt på sjanseløsingen. Et praktangrep av Liverpool ble avsluttet av Mohamed Salah, som gjorde sitt 27. Champions League-mål på 56 kamper.

Like etter doblet Mané ledelsen, etter et herlig innlegg fra innbytter Origi, og dermed var det game, set and match. Liverpool var klare for kvartfinalen i Champions League.

GOD Å HA PÅ MIDTBANEN: Jürgen Klopp valgte å bruke Fabinho på midtbanen isteden for i midtforsvaret.

Fabinho tilbake på midtbanen førte til at Thiago kom bedre til sin rett

Jürgen Klopp falt ikke for fristelsen å kjøre Fabinho tilbake i midtforsvaret, og stilte med Ozan Kabak og Nathaniel Phillips som midtstoppere.

– Vi har hele tiden ønsket å ha Fabinho på midtbanen, men det har ikke vært mulig. Men nå er det mulig. Vi må forsvare oss som enhet. Vi har et veldig rutinert lag i kveld, sett bort fra forsvarsrekka. Det er viktig. Leipzig vil stille oss på prøve, sa Klopp før kampstart.

Den defensive sikkerheten som Fabinho ga Liverpools midtbane satte Thiago Alcantara tydelig pris på. Thiago fikk nemlig bedre arbeidsbetingelser og kunne utnytte sitt kreative repertoar mye mer enn tilfellet har vært de siste par månedene. Måten spanjolen startet Liverpools flotte kontring midtveis i første omgang på var rett og slett utsøkt.

ÅPNET FRISKT: Diogo Jota hadde en veldig god heading tidlig i kampen, men Peter Gulacsi fjorde en fantastisk reaksjonsredning.

Mer spilletid for Jota, som sløste med sjansene

Med Roberto Firmino ute med kneskade valgte Jürgen Klopp å kjøre Diogo Jota fra start i Budapest. Dermed fikk portugiseren sin andre start på rad etter at han kom tilbake fra kneskade med et innhopp mot Chelsea den 4. mars.

– Han trengte de to dagene. Bobby er ikke tilgjengelig. Det virket fornuftig å starte med Diogo i kveld. Vi kan gjøre fem bytter. Han ser bra ut, og forhåpentligvis kan han vise det i kveld, sa Jürgen Klopp før kampen.

Jota kom til to av Liverpools største muligheter i første omgang. En susende heading som gikk rett på Gulacsi hadde fortjent en bedre skjebne, mens portugiseren skjøt i nettveggen da han fikk en kjempesjanse på overtid i første omgang, da han egentlig bare hadde å bredside ballen i mål.

Tjue minutter før slutt ble portugiseren byttet ut til fordel for Divock Origi, som nesten umiddelbart markerte seg med å legge innlegget til Liverpools andre mål.

SPILTE MED TURBAN: Nathaniel Phillips fikk et kutt i hodet i forrige kamp mot Fulham.

Åttende stopperpar på åtte Champions League-kamper, men den ferske duoen storspilte

Det er ikke bare i Premier League at Liverpool har skiftet midtstopperpar hyppig denne sesongen. Ozan Kabak og Nathaniel Phillips ble i kveld Liverpools åttende midtstopperpar på åtte kamper i Champions League!

Phllips var litt på etterskudd i noen situasjoner, og ble litt for sen i vendingene, men klarte seg brukbart, mens Kabak var på tå hev gjennom hele kampen, og gjorde en meget god stopperprestasjon.

Etter kampen kunne begge smile bredt. De hadde sørget for at Liverpool holdt buret rent igjen, akkurat som de gjorde da de også spilte sammen mot Sheffield United.

Hvem er H Davies?

Det var det mange som lurte på da lagoppstillingen tikket inn enn drøy time før avspark, og Liverpool plutselig hadde to blad Davies på innbytterbenken. Harvey Davies er en 17 år gammel målvakt som har vært i klubben siden han var U9-spiller. Han fikk utdelt trøye nummer 53 foran kveldens kamp. En trøye som Joe Hardy hadde tidligere.

Scouseren ble født i Liverpool den 3. september 2003, og er inne i sin første hele sesong på U18-laget. Han debuterte på U18-laget som U16-spiller i 2019/20, da han spilte i juniorcupen mot Tottenham.

Keeper Davies har vært på flere treningssamlinger med de aldersbestemte landslagene til England.