Klopp tror det blir svært vanskelig å komme med i Champions League neste sesong, men har planen klar om det verste skulle skje

Liverpool-manageren liker å være optimist, men tror det blir vanskelig å kvalifisere seg til Champions League via ligaplasseringen.

17. mar 2021 kl 12.44Einar Kvande

Ni ligakamper gjenstår for Liverpool denne sesongen, og Jürgen Klopp innser at det vil holde hardt å ta igjen Chelsea på fjerdeplass og kvalifisere seg til Champions League via ligaplasseringen. Selv etter seieren over Wolverhampton er det fem poeng opp til blåtrøyene.

– Dersom vi ikke kommer med i Champions League vil det bety store økonomiske tap, men utenom det betyr det kanskje ikke så mye, uttaler Klopp i et intervju med Bayern München-legenden Lothar Matthaus i SportBild, gjengitt av Liverpool Echo.

Selv om Liveprool ikke skulle komme blant de fire beste i Premier League, kan de kvalifisere seg til Champions League ved å vinne årets turnering. Fredag trekkes Liverpools kvartfinalemotstander og potensiell semifinalemotstander.

– Jeg liker å være optimist, men det er nesten umulig å kvalifisere seg for Champions League gjennom ligaplasseringen nå, mener Klopp.

– Tottenham har fått Gareth Bale igang igjen, og de er med i kampen. Manchester City og Manchester United er langt foran i toppen. Chelsea er på vei fremover. Det blir svært vanskelig å kvalifisere seg til Champions League, det er vi klar over.

– Vanligvis vinner du heller ikke Champions League i en sesong hvor du har så mange skadebekymringer som vi har.

– Det verste som kan skje er at vi ikke kommer med i Champions League neste år. Kanskje kommer vi med i Europa League, men det er ikke sikkert heller. 

– Dersom vi ikke spiller internasjonale kamper i det heletatt neste sesong, betyr det at vi kan hvile mer. Det vil ikke være gunstig for alle de andre lagene. For trening gjør oss godt. Får vi mer tid til trening, kan vi dra nytte av det. Slik vil vi i så fall forsøke å snu en vanskelig situasjon til noe positivt.

Annerledes i Liverpool

Klopp tror at samholdet i klubben vil være like sterkt også uten Champions League-spill neste sesong.

– Jeg er klar over at i nesten alle fotballklubber i verden ville det ha blitt stilt spørsmål ved min posisjon i en situasjon som den vi befinner oss i. Det er helt normalt, og en realitet i fotballindustrien. Jeg aksepterer det.

– Men det er annerledes her i Liverpool. Våre eiere, vår sportsdirektør, til og med blant spillerne er det ingen som tviler på hverandre her. Vi har akseptert situasjonen, og forsøker å kjempe oss gjennom den. 

– Selv om ingen andre klubber har vært gjennom noe lignende som regjerende mestere, så vil vi forsøke å kjempe oss gjennom dette som en stor, suksessfull klubb. Vi skal ikke la noe komme mellom oss. Det er planen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]