– Det var forferdelig - keeperen har en familie som ser på kampen, og du blir oppriktig bekymret for ham

Andy Robertson forteller hvordan den lange ventetiden mens Rui Patricio fikk behandling var for spillerne ute på gressmatta.

17. mar 2021 kl 09.54Einar Kvande

Hodeskaden til Wolverhampton-keeper Rui Patricio stjal overskriftene i britisk presse etter Liverpools ettmålsseier på Molineux mandag kveld. Sisteskansen ble slått bevisstløs etter 86 minutters spill, da han fikk kneet til lagkamerat Conor Coady i hodet, i en situasjonen der Mohamed Salah puttet ballen i mål for så å bli korrekt flagget for offside i etterkant. Dette har ført til en debatt på balløya rundt bruken av VAR, og om det er riktig å fortsette med såkalte tunge offside-flagg.

– Det var forferdelig. Jo lenger tid det går, jo mer bekymret blir du. Fotballkampen blir irrelevant når noe slikt skjer, uttaler Andy Robertson til Liverpoolfc.com.

– Keeperen har en familie, og du blir oppriktig bekymret for ham. 

33-åringen fikk oksygentilførsel under den lange behandlingen ute på banen, i en kamp hvor det ble spilt hele 17 minutter med overtid på grunn av denne alvorlige hendelsen.

– Jeg snakket med en av trenerne til Wolverhampton, og det virket som han var kommet til bevissthet da han ble båret av banen, så det var positivt. Men jeg er sikker på at de ikke vil vite det hele omfanget av skaden på en stund ennå.

– Det er ikke hyggelig å være vitne til noe slikt. Det er forferdelig.

– Wolverhampton har fått hodeskader på to gode spillere denne sesongen, og det er ikke hyggelig. Mine tanker går til Rui Patricio og hans familie. Jeg er sikker på at det vil gå bra med ham. Når en spiller blir båret av banen på denne måten, må du bare håpe at det går bra. Jeg er glad for at han var ved bevissthet, og mine tanker går til ham og de andre Wolves-spillerne. 

BEKYMRET: Andy Robertson forteller hvordan den lange ventetiden var for spillerne ute på banen.

BEKYMRET: Andy Robertson forteller hvordan den lange ventetiden var for spillerne ute på banen.

Vil følges opp av leger

Etter kampen uttalte Nuno Espirito Santo at Rui Patricio var ok.

– Det går bra med ham. Han er ved full bevissthet, og husker det som skjedde. Han virker helt normal, så legen forteller meg at det går bra, sa Wolves-manageren.

– Han fikk smellen i en kollisjon med Coady. Jeg tror Coadys kne traff han i hodet. Men det går greit. Vi har snakket sammen, og jeg takker Gud for at det går bra, la han til.

– Alle disse situasjonene hvor en spiller får hjernerystelse eller en smell i hodet gjør oss bekymret. Men det går bra, og han vil bli helt fin igjen, så alt er greit. Han er i gode hender, og vil bli oppfulgt av leger. De forteller meg at det går bra, og at det nå bare handler om å ta forholdsregler og følge ham opp i timene og dagene som kommer.

Wolverhampton skal ikke spille kamp igjen før mandag 5. april, så sisteskansen kan være tilbake på banen allerede i deres neste kamp. Oransjetrøyene fikk sette inn reservekeeper John Ruddy da Rui Patricio ble skadet, selv om de hadde benyttet alle sine bytter, takket være den nye regelen om et ekstra bytte ved hodeskader.

Det gjenstår å se om Patricio, som er Portugals landslagskeeper, blir inkludert i VM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan, Serbia og Luxembourg.

– Vi får vente og se. De kommende timene og dagene blir viktige. Han vil bli fulgt opp av legene. Vi får se hva som skjer, sa Wolves-manageren.

BRUDD PÅ HJERNESKALLEN: Raul Jimenez får fortsatt ikke heade ballen etter den alvorlige hodeskaden han fikk i november.

BRUDD PÅ HJERNESKALLEN: Raul Jimenez får fortsatt ikke heade ballen etter den alvorlige hodeskaden han fikk i november.

Får fortsatt ikke heade en ball

På tribunen under kampen mot Liverpool satt Raul Jimenez, stjernespissen som ikke har spilt for Wolves siden han ble operert for brudd på hjerneskallen etter at han stanget sammen med Arsenal-forsvarer David Luiz i november.

Jimenez begynte nylig å trene igjen sammen med sine lagkamerater, men deltar fortsatt ikke i full trening, og kan ikke heade ballen ennå.

– Jeg fikk selv en stygg smell i hodet i min tid i Hull, da jeg skallet sammen med Ryan Mason, og jeg vet hvordan noe slikt kan påvirke spillerne i gardroben. Forhåpentlgvis ser vi Rui Patricio tilbake på banen snart, avslutter Robertson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]