Har vurdert å benytte sidebackene som midtstoppere

Jürgen Klopp er blitt nødt til å bruke hele 18 forskjellige midtstopperpar denne sesongen.

28. feb 2021 kl 08.53Einar Kvande

Langtidsskadene på de tre seniorstopperne Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joël Matip, samt skadene til vikarstopperne Fabinho og Jordan Henderson, har fått Jürgen Klopp til å leke med tanken på å benytte sine to faste sidebacker, Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson, som midtstoppere.

Liverpool-manageren konkluderte imidlertid med at dette ville gå for mye på bekostning av hva de to sidebackene tilfører laget i sine naturlige posisjoner.

Dersom Ben Davies får sin Liverpool-debut mot Sheffield United i kveld, vil Klopp stille med sin 19. midtstopperkombinasjon for sesongen. Det sier alt om skadekrisen i midtforsvaret.

– Jeg vurderte å benytte våre to sidebacker som midtstoppere et par ganger, men til slutt bestemte jeg meg for å ikke gjøre det. Problemet med å miste midtstopperne som du vanligvis spiller med, er at det forandrer strukturen i laget fullstendig. Det forandrer alt. Det forandrer oppbyggingen av spillet, formasjonen, hvordan laget beskytter seg, alt egentlig, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Du bygger et lag i denne posisjonen ut fra hvordan du kan forsvare deg, og det forandrer seg med hvem du har til å spille der. Dette er noe vi har måttet forandre konstant denne sesongen. Det som har vært ganske stabilt for oss er hvordan sidebackene våre spiller og presterer. Hadde vi skulle endret på det også, ville det også endret hvordan vi spiller på vingene, så det blir en dobbel endring. Det er nok grunnen til at vi valgte å ikke gjøre det.

To lag som sliter med samme problem

Nå forbereder Klopp det som kan bli et nykomponert stopperpar på kampen mot Sheffield United.

– Vi har analysert Sheffield United, og de siste 7-8 kampene deres har vært mye bedre enn kampene tidligere i sesongen, og de har selvsagt også fått noen gode resultater. Jeg har sett kampene deres, og de har vært uheldige til tider. De har heller ikke tatt vare på sjansene sine. Dette er helt klart en vanskelig situasjon for Sheffield United, og de er i en lignende situasjon som oss om du vil. 

– De ligger ikke der de gjør fordi de har fullstendig underprestert. Akkurat som vi ikke har det. Men de har ikke gjort nok riktig i de avgjørende øyeblikkene, slik at de har havnet i denne situasjonen. Det er akkurat det samme som vi må endre på, så det gjelder begge lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]