– Robertson er en av lederne i garderoben

Jürgen Klopp trekker frem venstrebacken i kampprogrammet.

7. mar 2021 kl 12.41Arild Skjæveland

Andy Robertson er en av veldig få spillere som ikke har vært skadet denne sesongen. Selv om venstreback var en av posisjonene Liverpool brukte penger på denne sesongen, har skotten omtrent spilt alt som er.

– Andy Roberson har prestert så jevnt for oss, og er uten tvil en leder i garderoben, skriver Klopp i kampprogrammet, som før denne kampen har Xherdan Shaqiris bilde på forsiden.

– Offentligheten ser ofte den morsomme siden til «Robbo» når han er i media eller blir fanget på kamera sammen med lagkameratene, men den personligheten gjemmer ofte hans andre kvaliteter, skriver Klopp.

Det er ofte Robertson som stiller seg opp foran media og gir intervjuer når Liverpool har tapt kamper. 26-åringen er kaptein for Skottland, og står frem som en leder også for de røde.

– Han er utrolig modig, veldig smart, og en som tar jobben sin veldig alvorlig. Du blir ikke en av de beste spillerne i verden i din posisjon uten å ha den fulle pakken, skriver manageren.

Kan snart få en pust i bakken

Klopp skriver at han setter stor pris på Robertson.

– Vi setter utrolig stor pris på ham og bidragene hans for øyeblikket, og håper at han ser selv hvor viktig han og de personlige kvalitetene hans har vært for denne gruppen i en vanskelig tid, skriver Klopp.

Kostas Tsimikas ble kjøpt fra Olympiakos for i underkant av 12 millioner pund i sommer. Grekeren har hatt en veldig vanskelig sesong, med sykdom og flere skader. 24-åringen har kun spilt i fem kamper denne sesongen. I Premier League har han spilt fem minutter.

Klopp hinter om at både Tsimikas og Neco Williams på høyrebacken kan få mer spilletid fremover.

– At vi har disse to strålende spillerne (Robertson og Trent Alexander-Arnold) er ikke noe som blokkerer for de andre. Jeg vil at supporterne skal vite at Neco og Kostas vil spille en stor rolle, uansett hva utfallet vil bli til slutt denne sesongen. På trening ser de skarpe og klare ut. Det er slik det må være. Slik er det i hele troppen, og på alle posisjoner.

– Vi vil kjempe med alt det vi kan mellom nå og mai. For å ha sjansen til å få til noe spesielt, vil vi trenge alle.

Liverpool - Fulham spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo

Har du innspill til journalisten?
[email protected]