– Det finnes ikke et eneste lag i verden som vil lykkes med å benytte 18 ulike midtstopperpar

Andy Robertson mener han selv er den som prater mest i det som er igjen av forsvarsrekka til Liverpool.

28. feb 2021 kl 14.01Einar Kvande

Andy Robertson har pratet om alle skadene i Liverpool-forsvaret til Sky Sports. Venstrebacken mener det ikke finnes noe lag i verden som ville ha håndtert en slik skadekrise som Liverpool har opplevd denne sesongen. 

Jürgen Klopp er blitt tvunget til å benytte hele 18 ulike midtstopperkombinasjoner, og dersom Ben Davies får sin Liverpool-debut mot Sheffield United i kveld er det duket for midtstopperkombinasjon nummer 19.

– Du kan si til hvilket som helst fotballag i hele verden at de skal spille med 18 ulike midtstopperkombinasjoner i løpet av en sesong, og det finnes ikke noe lag som hadde klart å håndtere det. Ikke et eneste ett, sier Robertson.

– Vanligvis har vi Virg, som prater veldig mye når han spiller. Vi har Joey Gomez, som går foran som et godt eksempel, og Joel Matip. Vi hadde Fabinho og Hendo.

– Men nå har vi Nat Phillips, som ikke var her forrige sesong fordi han var utlånt. Vi har Kabak, som er en ung gutt som akkurat har kommet til klubben. Vi har Ben Davies, som vi signerte fra en Championship-klubb, og som trenger tid, og så har vi store Rhys Williams selvsagt. Alle disse er relativt uerfarne, så vi må forsøke å hjelpe dem. Men vi må også forsøke å hjelpe laget, ved å fokusere på oss selv.

Tar ansvar

Liverpool har bare vunnet to av sine siste elleve ligakamper, og de røde står med fire strake tap i Premier League. Van Dijk trener utendørs igjen etter sin korsbåndoperasjon, men det forventes ikke at han kommer tilbake i spill denne sesongen. Gomez og Matip vil heller ikke spille mer denne sesongen. Førstnevnte fikk en kneskade i oktober, mens sistnevnte fikk en ankelskade i januar.

– For meg personlig har det vært vanskelig at alle disse er borte. Selvsagt har det det, sier Robertson.

– Men det er en del av fotballen.

– Nå er jeg trolig den i forsvarsrekka som snakker mest. Jeg forsøker bare å sørge for at vi gjør det så bra som mulig, og at vi holder buret rent i så mange kamper som vi kan, for det er den eneste måten vi vil vinne kamper på.

Midtbanespillerne Fabinho og Jordan Henderson, som har vikariert som stoppere, er også ute med skader, og det er også den allsidige veteranen James Milner. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]